Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 20 квітня

День на Закарпатті був багатим на події.

Відомий ресторатор і телеведучий Микола Тищенко Приїхав подивитися на цвітіння сакур?

Журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» помітив знімальну групу програми «Ревізор» біля одного з закладів на вулиці Фединця.

Працювали три камери і метушилися люди.

Завжди, коли в Ужгород приїжджають ревізори, їхні візити закінчуються скандалами.

Та як буде цього разу – стане відомо уже згодом.

Рідні стверджували, що поки він був на заробітках, вона зустрічалася з іншими 

Чому закарпатці, розлучившись, продовжують жити разом? Виправданням не можуть бути ні діти, ні спільне майно, бо якщо між людьми виникли непорозуміння, потрібно кожному починати окреме життя. Розбиту тарілку, як кажуть, не склеїти. І часто такі стосунки нагадують життя після смерті. Тобто не просто між колишнім подружжям взаємини не ладяться. А доходить до рукоприкладства, насилля, катувань і навіть нерідко все закінчується фатально, пише газета «Неділя Закарпатські новини»

На щастя, ніхто не помер, але мешканець Виноградівщини регулярно знущався над екс-дружиною. Утім вона чомусь при цьому не виганяла його з хати. Щоправда, двічі до правоохоронців через побої таки звернулася.

Усе почалося у серпні два роки тому. Тоді Андрій (із етичних міркувань імена замінено) відгамселив Світлану прямо у спальні на ліжку. Було близько півночі. Вона лягла вже спати. А він підійшов до неї, схопив обома руками за волосся та почав товкти кулаками у плечі та груди.

На Закарпатті між місцевими жителями та прикордонниками стався конфлікт зі стріляниною. Про це повідомляє Закарпатська поліція.

Двоє жителів Ділового вночі порушили правила перетинання контролю. Таке орієнтування отримали українські прикордонники від румунських колег. Аби все з’ясувати, прикордонники затримали порушників, котрі їхали на автівці Volkswagen Pasat.

Між військовиками та місцевими жителями стався конфлікт. Чоловіки стали погрожувати прикордонникам фізичною розправою. Унаслідок цього 21-річний прикордонник здійснив попереджувальні постріли в повітря.

Чоловік в балаклаві у Берегові підійшов до лікаря і завдав удару ножем у черевну порожнину. Відтак сів на скутер і зник у невідомому напрямі.

Потерпілого при свідомості доставив у райлікарню син, де його одразу прооперували колишні колеги. За словами медиків, життю пораненого вже нічого не загрожує, поки-що він перебуває в реанімації, пише Голос Карпат.

Поліція розглядає кілька версій, але в інтересах слідства їх не розголошує. Правоохоронці вже переглянули камери спостереження, які могли зафіксувати подію. Розпочато розшук зловмисника. Сам потерпілий назвати його не зміг.

Маленькі, всі однакової форми, майже ідеальні огірочки можна придбати у супермаркетах столиці Закарпаття.

Це – спеціальний сорт «Роднічок».

Ціна хоч і висока – 128,80 гривень за кілограм, але огірки купують жваво.

Хтось – до католицького Великодня, а хтось – до Вербної неділі.

Довжина таких огірків не перевищує 12 сантиметрів, а важить один близько 100 грамів. Тобто на кілограм іде приблизно 10 штук.

У розведенні цей сорт дуже легкий, огірки невибагливі і швидко ростуть.

Добра нагода закарпатським фермерам завестися в нові сорти.

Природа творить дива, вона унікальна і непередбачувана.

Зокрема, в Ужгороді прямо на стовбурі одного з дерев виросла кульбаба.

Красива жовта квітка, незважаючи, на сусідство з великою рослиною, почувається добре і розвивається, як і ті, що пустили коріння прямо у ґрунт.

Як вона опинилася на дереві залишається лише здогадуватися. Видно, птахи, роблячи гніздо, загубили трохи землі, а вітер відніс насінину на стовбур, адже із повітряною квіткою чимало  й наземних.

Цікаво, що у коренях деяких кульбаб міститься каучук (з каучуку виготовляють шини для транспортних засобів).

Загалом у світі нараховується близько тисячі видів кульбаб. стародавні китайці вирощували цю рослину для того, щоб їсти.

Зараз в Ужгороді – пік цвітіння японських вишень.

Подивитися на рожеву красу йдуть не лише місцеві, але й їдуть туристи як із інших областей України, так і із-за кордону.

Загалом в Ужгороді зараз квітує більше 7 тисяч сакур, а на території всієї області – більше 100 тисяч.

Столиця Закарпаття в ці дні перетворилася на суцільну фотозону.

Туристи, аби закарбувати у вічності фантастичні миті цвітіння дерев, вишиковуються у черги.

Справді приємно, що зараз у місті стільки гостей і японські вишні користуються такою шаленою популярністю.

Це красномовно свідчить про те, що Ужгород був, є і буде сакуровою столицею України.

Для будівництва нової автомагістралі Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) готовий профінансувати підготовку та техніко-економічне обґрунтування.

Нова дорога пролягатиме через Львів—Мукачево—Ужгород із відгалуженням до угорського кордону, повідомляє Укравтодор, пише gazeta.ua

Завдяки трасі напрямком Львів—Мукачево можна буде доїхати на 1,5 год. швидше. Сьогодні цю відстань долають за 3 год.

Нова магістраль буде розрахована на максимальну швидкість руху 130 км/год. Дорогу поєднають із угорською автомагістраллю М3 через КПП “Дийда” і словацькою D1 через КПП “Ужгород”.

Журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» цими днями побував на «Кірпічці» в пошуках пернатих та тварин.

Першим зустрів нас чорний собака середнього зросту. Він одразу ж, виляючи хвостом, прийшов знайомитись. Дуже милий чотирилапий щиро радів гостям. Місцеві кажуть, що звати його Барсиком. Тож ми познайомились і він одразу взявся нас супроводжувати, показував усі дороги і всі секрети.

Доріжок біля озера багато, але заблукати не можна, бо рослинність поки що лише прокидається. Листя на деревах немає, трава ще дуже мала. Зате добре видно ганьбу і біль «Кірпічки» – сміття.

Його тут дуже багато. Чоботи, куртки, штани, навіть літні шльопанці. На «Кірпічці» можна знайти стільки одягу, що навіть у магазин ходити не потрібно.

Ужгoрoдські патрульні піймали хлoпця, який виривав квіти з клумби на плoщі Бoгдана Хмельницькoгo.

Внoчі 19 квітня, близькo 01:30 гoд, під час патрулювання пoблизу прoспекту Свoбoди, інспектoри пoмітили oсoбу, яка виривала квіти висаджені на клумбі кругoвoгo руху.

Пoмітивши патрульних, хлoпець спрoбував втекти, oднак, вже біля мoсту Масарика, йoгo наздoгнали та пoвернули на місце пoдії.

У хoді спілкування, з’ясувалoся, щo хлoпець був непoвнoлітнім, тoж інспектoри прийняли рішення викликати батьків юнака.

В діях данoї oсoби вбачаються oзнаки кримінальнoгo правoпoрушення, передбаченoгo статтею 185 Кримінальнoгo Кoдексу України (крадіжка).

zakarpatpost.net