В Ужгороді розквітли квіти довголіття, за допомогою яких шукали золото

В Ужгороді тривають роботи з озеленення міста. До тюльпанів, які зараз саме розквітли, поступово висаджують нові рослини.

Окремі з них із них квітуватумить до кінця осені.

Більшість клумб наразі вже впорядковані.

Крім того, на деяких розквітли квіти, висаджені раніше.

Біля залізничного вокзалу зараз зацвіли чорнобривці. Ці рослини вважаються символом України і їх іще називають квітами сонця.

Квіти ростуть скрізь: в Америці й Мексиці вони досі зустрічаються в дикорослому вигляді, в Китаї — це «квітка десяти тисяч років», там їх вважають символом довголіття, у Великобританії їх називають «золотом Мері», в Німеччині вони отримали назву «студентські квіти», а в Росії за бархатистість пелюсток їх називають «бархатками».

Дивовижні квіти — чорнобривці (лат. Tagetes) згідно зі старовинною легендою — магічні, їх назва пов’язана з ім’ям Тагеса (Tagetes). Він був онуком Юпітера, умів пророкувати майбутнє і до того ж славився яскравою красивою зовнішністю. Індійці Америки, звідки чорнобривці в XVI столітті були завезені в Європу, теж вважали рослину «магічним провідником», який допомагав знаходити шаманам племен жовтий метал (золото).

Ця рослина має цілющу силу, містить в собі багато ефірної олії і інших корисних речовин. У народній медицині водяну настоянку з квітів у давнину використовували як сечогінний, потогінний і протиглисний засіб. Пили чай із чорнобривців для лікування діареї і шлункових коліків.

zakarpatpost.net