Як закарпатка декорувала весілля шейха у Кувейті

Як проходять весілля без чоловіків, коли до закарпатських дітей приходять єдинороги та чому весільні фуршети на 20 персон – найкращі

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Ангеліна Химич: «У мене є клієнти, які  завжди замовляють щось особливе»

Весільний бізнес – справа  дуже цікава, вигідна і завжди актуальна, адже закарпатці – переважно люди традицій, а тому вступають у законний шлюб і одружуються. При цьому кожна пара хоче, аби день весілля був особливим, кращим, ніж у інших.  Але ті, хто причетний до сфери організації та проведення свят,  добре знають, скільки треба попрацювати, аби молодята і гості залишилися задоволеними, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Тож сьогодні у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» під час наших «Недільних бесід» ми говорили з декоратором і флористом Ангеліною Химич про весільну індустрію,  підготовку і оформлення залів та фотозон для святкування днів народжень чи будь-яких урочистостей,  моду на декорування та тематичні свята.

– Ви декорували весілля у Кувейті. Розкажіть про цю поїздку. Що найбільше запам’яталося? Що було найцікавішим? Чим тамтешнє весілля відрізняється від нашого?

– У групі декораторів було оголошено, що за бажанням хтось із нас може поїхати в Кувейт декорувати весілля. Але ризикнув  мало хто. В Кувейт потрібно летіти 6 годин  літаком. Працюючи там всього кілька днів, я набралася колосального досвіду, адже весіль такого масштабу в нас ніхто не робить. Вразили мене найбільше люди, які наскільки багаті, настільки привітні і прості  у спілкуванні. Вони зібрали кращих флористів із цілого світу. Між собою ми всі розумілися з півслова, адже всі були професіоналами своєї справи. Там ми були 9 днів, із яких 7 – працювали і 2 відпочивали. Країна в них дуже закрита, але цікава своїми традиціями. З нами була подружня пара з Києва, але в готелі  їм довелося жити окремо, на різних поверхах, бо разом чоловіка та жінку тут не поселяють. Адже для того, щоб жити у готелі разом чоловікові з дружиною, потрібен спеціальний дозвіл від державного органу. Саме весілля теж дуже відрізняється від наших. На ньому були присутні тільки 800 жінок. Застілля проходило у формі фуршету. Крім того, в країні взагалі немає алкоголю. Його не продають і зі спиртним гостей у країну не пропускають. У їхніх чоловіків може бути і 10 дружин, але все залежить від того, як до цього поставиться батько. Або, скажімо, батько скаже дочці ходити одягненій в паранджі, з закритим обличчям, вона так і буде робити,  потім ця роль опікуна переходить її чоловіка. Там усе вирішують чоловіки. У Кувейті немає туризму, туди не дають робочі візи.

Тематичні дні народження – це вже щось для всіх звичне. А тематичні весілля чи доводилося проводити? Чи існує мода на кольори, на квіти в декоруванні? Наскільки на Закарпатті розвинена весільна індустрія? 

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 19 квітня.

zakarpatpost.net