В Ужгороді в акваріумах розквітли сакури. ФОТО

Офіційне відкриття виставки нано-акваріумів Закарпаття «Ужгородська сакура» відбулося вчора в місті над Ужем.

 Це вже п’ята така виставка, в якій, за словами голови клубу акваріумістів Закарпаття Терезії Лазар, поєднали традиційну тематику з весняною – сакурами, пік цвітіння яких припадає саме на ці дні.

Про це повідомляє прес-служба Ужгородської міської ради.

У 14-х акваріумах свої бачення теми реалізували 13 авторів – із Києва, Запоріжжя та Ужгорода. Елементи поширеного на Закарпатті цвіту японської вишні використали майже всі акваріумісти. Серед композицій – власне квіти, дерева не в період цвітіння, рожевий декор, що нагадує пелюстки сакур. В акваріумний світ автори навіть поселили креветок – вид, який називається сакура.

Роботи у перший день виставки оцінили члени журі – професійні акваріумісти, зокрема міжнародного рівня. Брали до уваги: загальне враження, композицію, оригінальність дизайнерського рішення, техніку виконання, життєздатність акваріума. Відтак третє місце в ужгородки Наталії Лелекач, друге – у киянина Дмитра Пилипенка, і «золото» дісталося акваріумісту з Ужгорода Роману Бужину.

На відкриття виставки прийшов і заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак, подякував організаторам, які так оригінально долучаються до ужгородського “Сакура Фест”.

Відвідувачів, особливо юних, окрім нано-акваріумів, цікавили й інші експонати бару-екзотаріума, де проходить виставка. Тут можна побачити бородату агаму, скорпіона імператорського, пітонів тощо.

Наприкінці виставки, яка триватиме тиждень, оберуть ще одного переможця – приз глядацьких симпатій отримає акваріуміст, за якого найбільше своїх вподобань письмово віддадуть відвідувачі. 

zakarpatpost.net