Експерти назвали, найбільш практичний колір автомобіля

Якщо раніше це питання стояло не так гостро, то сьогодні, при широті колірної гами машин, покупцеві є над чим замислитися.

Є кілька критеріїв, які враховують автолюбителі, під час покупки покупки автомобіля. При цьому вибір кольору є однією з перших важливих «дрібниць».

На вибір кольору впливає і характер покупця машини

З точки зору психології, відтінок автомобіля може багато розповісти про його власника, інформує Ukr.Media.

«Людина вибирає колір автомобіля, як і в одязі, виходячи з того, що їй не вистачає», – вважає лікар-психіатр і психотерапевт Артемій Сичов.

Якщо водій як людина не дуже впевнений у собі, не «пробивний», не заповзятливий в рішеннях і діях, то він швидше вибере червоний колір авто, який повідомляє йому про цю впевненість.

Синій колір, наприклад, означає мудрість, інтуїтивність. Машину такого кольору напевно вибере людина, якій не вистачає інтуїтивного пізнання світу. Помаранчевий колір символізує сексуальність, зелений – це колір «чистої» любові.

Білий колір, як змішання всіх кольорів – означає високу ступінь духовності. Значить, водієві, яка обирає білий колір автомобіля, не вистачає духовної чистоти. Про того, хто купує чорну машину, можна сказати, що у нього практично все є, що він самодостатній. Чорний колір – це відсутність будь-якого кольору.

Більш спокійна і врівноважена людина, скажімо флегматик, зупинить свій вибір скоріше на яскравому або блискучому кольорі, щоб урізноманітнити своє життя. Той, у кого і так все життя являє собою суцільну феєрію, навряд чи вибере яскравий відтінок, вважає.

Залежність кольору автомобіля і характеру його власника безсумнівно не можна скидати з рахунків. Це доводить хоча б величезну кількість досліджень на цю тему. Однак однозначно стверджувати, що кожному, хто їздить на білій машині, не вистачає духовної чистоти, буде необачно.

Найбільш актуальні відтінки

Якщо для господаря має значення зовнішня чистота машини, підійдуть сірий або чорний кольори. Навіть в негоду наявність бруду на кузові не буде сильно помітна.

Важливим аспектом є швидке відновлення покриття після аварії або при інших механічних пошкоджень. Найбільш вразливими в цьому відношенні є відтінки металік або хакі. Практика показує, що може піти багато часу для пошуку потрібного складу перефарбовування.

Популярність сріблястого кольору пояснюється не тільки привабливістю відтінку. Це універсальний колір, який подобається більшості. Крім того, цей відтінок більш практичний і вважається безпечнішим. Сріблястий колір добре помітний на дорозі, на автомобілі.

Сірий колір автомобіля – універсальний, він добре виглядає практично з будь-якою обробкою салону.

Чорний колір – це класика, особливо якщо це стосується преміальних, люксових автомобільних брендів, таких як Mercedes-Benz, Aston Martin і Jaguar. «Похмурий» колір зовсім не викликає у автовласників негативних емоцій. Чорний вибирають, тому що він представницький і солідний. Однак він візуально зменшує предмет. Вночі автомобіль чорного кольору менш помітний, а значить, менш безпечний. Крім того, автомобілі такого забарвлення не дуже практичні. На них частіше видно розводи від миття машини, а вм’ятини і невеликі подряпини відразу кидаються в очі.

zakarpatpost.net