Погода у Закарпатті на сьогодні, 24 квітня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде тепло.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +10 удень – +21 градусів.

Протягом усього дня буде триматися хмарна погода. Вранці піде дрібний дощ, який до полудня повинен закінчитися. У другій половині дня опадів не очікується.

У Хусті – +9 уночі і  +20 удень. Весь день буде хмарним. Уночі можливий дощ. Вранці він стихне, та більше цього дня опади не розпочнуться.

У Воловці – +5 уночі і  +17 удень. У Воловці хмарна погода буде триматися до самого вечора. Ніч та ранок пройдуть без опадів. Удень очікується дощ, який до вечора повинен закінчитися.

У Сваляві – +7 уночі і +18 удень. З ранку до самого вечора у Сваляві небо буде вкрите хмарами. Вранці йтиме дрібний дощ, який вдень може посилитися, але до приходу вечора він повинен припинитися.

У Тячеві – нічна температура становитиме – +9, денна – +20.

Протягом усього дня у Тячеві буде триматися хмарна погода. Уночі йтиме дощ, який до ранку повинен послабшати. Удень він знову посилиться, проте до вечора повинен припинитися.

У Перечині – нічна температура становитиме – +10, денна – +21.

У Перечині хмарна погода буде триматися до самого вечора. Вранці йтиме дрібний дощ. Удень та ввечері опадів не очікується.

У Великому Березному – вночі – +6, удень – +18.

З ранку до самого вечора у Великому Березному небо буде вкрите хмарами. Вранці, можливо, пройде дощ, який ближче до середини дня повинен закінчитися. Більше опадів не очікується.

У Берегові та Виноградові – вночі – +9, удень – +22.

З ранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. Вранці піде дощ. У другій половині дня опадів не передбачається.

У Міжгір’ї – уночі  +5, вдень – +17. Хмарна погода протримається у Міжгір’ї увесь день. Удень піде сильний дощ, проте ближче до вечора він повинен стихнути.

У Рахові – уночі  +2, вдень – +15. У Рахові сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Вранці продовжиться нічний дрібний дощ, але ближче до середини дня він повинен закінчитися.

24 квітня вшановується пам’ять святого мученика Антипа, єпископа Пергамо-Асійського. Антипа називали Половодом і казали: “Антип води розпустив”, “Антип без води (холод) – засіки без зерна (літо погане)”. Наші пращури помітили: “якщо до цього дня води не розкрились, то весна пізньою буде і літо поганим”. Якщо вранці мороз, а вдень сніг пішов, то ще цілий місяць буде холодно. У цей день ведмідь з барлоги виходить.

Народні прикмети на 24 квітня

  1. Якщо почалося повноводді, а чибіса не видно, то це не справжня порожниста вода, тому що чибіс прилітає і на хвості воду приносить.
  2. Сніг після повені – до неврожаю озимих.
  3. Якщо на Антипа річки не розкриють, то літо погане буде.
  4. Антип без води – засіки без зерна.
  5. Днем сонячне, вранці мороз – ярі почнуть зростати.
  6. Якщо на дні яру залишилася пляма снігу завбільшки з корову, то можна орати.
  7. Якщо гусак на лід вийшов, то воді ще довго стояти.
  8. Сни з 23 на 24 квітня можуть виповнитися протягом дванадцяти днів. Особливо вірогідне їх виконання для тих, хто народився в цей день. Сновидіння, побачене вдень 24 квітня, пусте.

zakarpatpost.net