Читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини»

Закарпатський тиждень: європейські амбіції і варварська реальність

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Звичайно, тиждень на Закарпатті пройшов у мейн-стрімі з країною: ми чекали виборів, готувалися до них, хвилювалися за саму можливість їх проведення через брак членів виборчих дільниць, урешті – пережили, обрали і здивувалися… Тим часом не бракувало у семиденці інших – знакових і не надто – подій, які обнадіюють, розчаровують, а інколи – відверто лякають…

Прощавай, Гено! Чи, може, до наступного побачення?

У нього тут не було ні кумів, ні сватів, ні шовгорів, ні інших родичів, тож міг діяти більш неупереджено і об’єктивно

Геннадій Москаль подав Президенту Петру Порошенку заяву про звільнення з посади голови Закарпатської ОДА за власним бажанням. Він працював на Закарпатті не лише ці 4 роки. Раніше він очолював обласну поліцію тож його другому пришестю більшість  людей у краї зраділи.

Кому заважає ужгородський диво-поїзд

Чому деякі ужгородці не хочуть розвитку й оновлення міста

Появі в Ужгороді диво-поїзда раділи всі.

Справді, цікава родзинка і хоча б якась атракція і для дітей, і для дорослих.

Ужгородська Набережна незалежності ожила

Від кого активісти рятували липову алею?

Набережна Незалежності в Ужгороді оживає. Друге дихання надав їй капітальний ремонт, який добігає кінця.

А як усе починалося?Скандали, плакати, крики, пікети під мерією, виступи проти будь-яких змін.

Поїзди, що курсують між Києвом та Закарпаттям набагато кращі за надані Угорщиною Інтерсіті

На роботу залізниці часто нарікають як у соцмережах, так і в газетах та на телебаченні. Справді, проблеми є. Однак  казати, що все так безнадійно, також не можна. Залізничне сполучення Закарпаття з Києвом досить погане, є достатня кількість поїздів, щоправда, деколи важко купити  квитки, бо вагонів не вистачає. А в яких умовах яких їдуть наші земляки до Києва та повертаються зі столиці додому?

Закарпаття після виборів 

Вибори завершилися. Закарпаття традиційно відзначилося найменшою явкою. Більшість краян просто не схотіло робити вибір між двома неякісними продуктами. Приблизно така сама ситуація у нас на споживчому ринку: сотні тонн усілякої харчової хімії просто гниють і списуються, а люди воліють харчуватися з власних городів.

Деякі закарпатці вміють пити

Якось нещодавно зрозумів, що люблю алкогольні напої. Можливо, не так вживати, як насолоджуватися, вловлювати аромати, букети смаку, неповторність післясмаку… Такі різні, такі стильні, такі звабливі пляшки бувають, що встояти перед ними ой як важко.

Звідки в Києві з’явилася закарпатська церква 

У Києві є дві церкви, які в народі називають закарпатськими. Перша з них справді привезена з нашої області, зокрема з села Канора Воловецького району. Зведений у 1792 році храм Покрови Пресвятої Богородиці української греко-католицької церкви знаходиться в Національному музеї архітектури та побуту і є діючим.

Чому спорт робить людину щасливішою і більш позитивною

Закарпатський фінтес-тренер розповіла, чому жінки найбільше переймаються сідницями та животом, чому сезонні схуднення неправильні і чому погані емоції притягають у життя тільки погане

Розлючена закарпатка била чоловіка спочатку чоботом, а далі телефоном по голові, бо не хотів вийти з хати

А може й не товкла… але все одно перед судом довелося постати

Сімейні конфлікти часто закінчуються не надто приємно. Найгірше, коли доходить до рукоприкладства. Цікаво, що агресію проявляють не тільки чоловіки, але й жінки. Особливо коли справа стосується дітей. Утім у цьому випадку матерів можна зрозуміти, адже вони захищають найцінніше, що мають.

30-річний закарпатець, раніше судимий за вбивство матері, позбавив життя і двох співмешканок

Усе почалося ще у 2014 році, але вирок вбивці винесли лише нещодавно. А тоді, повернувшись із місць позбавлення волі, мешканець села Руська Кучава Мукачівського району познайомився з жінкою і почав із нею разом жити. У в’язниці молодик сидів за те, що побив рідну матір так, що вона померла.

Як я полюбив свою мічену маму

Син соромився неньки через потворний шрам на її обличчi

Життя моєї мами було нелегким. На її долю випали страшні випробування. Коли їй було чотири роки, помер батько і невдовзі мати вийшла заміж вдруге. Вітчим матір не любив, а коли в них з бабусею з’явилася спільна дитина, взагалі почав відверто знущатися з неї – бив просто так, як казав, для профілактики. Аби боялася.

Дівчина впала з трьохкілометрової висоти і прокинулась у джунглях

Джуліанна Кьопке, якій на той час було 17 років – єдина, хто вижив з усіх пасажирів літака LANSA Flight 508, який летів від Ліми (Перу) до міста Пукальпа.

«Електричний чоловік» заявляє, що здатен пропустити через своє тіло 11000 вольт

Чоловік  стверджує, що має дар, і може витримати струм, якого буде достатньо для живлення 500 будинків.

Нареш Кумар вперше виявив свої дивні навички під час ремонту електричної печі вдома в Музаффарнагарі (Індія) десять років тому.

Хлопець щодня закохує у себе свою наречену, яка страждає від амнезії

За повідомленнями японських ЗМІ, 24-річна Маруяма після аварії, у яку вона потрапила на мотоциклі, не здатна впізнати найближчих людей, включаючи нареченого Лі Хваю.

Чого закарпатська грум-баба Анця своїх цімборашок лопати уд зависті заставила 

Продала баба Анця у вароші яйця, когута, трилітрову банку сушених грибів і вісім кілограмів  товчених горіхів і купила собі нове весняне плаття – біле з рожевими метеликами і синіми квітами. Дуже їй сподобалося, бо колись у дитинстві схоже мала і така меланхолія її взяла, що віддала усі зароблені гроші за одну-єдину річ.

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 26 квітня.

zakarpatpost.net