Закарпатець вдарив матір по голові лопатою та пішов за сокирою, щоб відрубати їй голову

Коли жінка впала, викрутив їй руки та бив далі, а потім затяг на кухню та продовжив знущання

Часом діти поводяться зі своїми батьками не просто неналежно, а по-хамськи, застосовуючи проти найрідніших людей не просто словесні образи, а силу. І далеко не завжди такі конфлікти закінчуються примиренням. Часом фінал надто плачевний. На жаль, випадки фізичного насилля у родинах далеко не поодинокі. Як правило, трапляються такі інциденти після вживання алкоголю, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Прикрий випадок стався нещодавно на Великоберезнянщині. Син щодуху гамселив рідну матір і навіть погрожував її вбити.

Конфлікт між Оленою та її сином Степаном (імена з етичних міркувань замінено) розпочався о 8 ранку.  П’яний чоловік прямо на кухні батьківської оселі затіяв сварку з матір’ю.

Утім просто з’ясовуванням стосунків  не обмежився. Раптом він схопив перше, що трапилось на очі – металеву лопату для сміття – і почав нею бити літню жінку по голові. Вона не втрималась на ногах і впала на підлогу. А Степан все ніяк не міг вгамуватися. Він продовжував знущання над безпорадною найріднішою людиною, викрутивши їй руку, лупасив руками та ногами по голові та тулубу. Але й після цього кат не зупинився. Він затяг Олену на кухню і гамселив ще й там.

Після цього почав погрожувати матері вбивством і сказав, що йде за сокирою, щоб відрубати їй голову. Степан справді вийшов шукати знаряддя вбивства, демонструючи старенькій, що він не жартує. Скориставшись кількома хвилинами, поки сина не було в будинку, нещасна втекла до сусідки, чим врятувала собі життя. Жінка викликала «швидку» – і Олену госпіталізували.

Згідно з висновком судово-медичної експертизи на тілі жінки виявлено тілесні ушкодження у вигляді «синців та саден на шкірних покривах обличчя, волосистої частини голови та тулуба, забій лівого плечового суглобу, закриту черепно-мозкову травму, струс  головного мозку, забій м’яких тканин обличчя голови».

На суді свою провину Степан визнав і підтвердив, що бив матір. Однак посилався на те, що був сильно п’яним, тож, мовляв, не розумів, що робить. Казав, що за все жалкує і просив суворо його не карати.

Олена ж пояснила, що зранку того дня син попросив її піти за горілкою, проте, коли вона відмовилася, пішов сам. Повернувшись додому, був сердитим, почав її ображати та бити, навіть погрожував убити. Також жінка підтвердила, що втекла вона тоді, коли Степан вже направився шукати сокиру.

Тож суд визнав закарпатця винним у нанесенні легких тілесних ушкоджень та погрозі вбивством і призначив покарання у вигляді чотирьох місяців арешту.

Михайло СОЙМА, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net