Погода у Закарпатті на сьогодні, 27 квітня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде тепло, але дощитиме і очікуються грози.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +16 удень – +21 градус.

Хмарна погода буде триматися до самого вечора. Удень очікується сильний дощ, який ввечері перейде у дощ із грозою.

У Хусті – +13 уночі і  +22 удень. В цей день хмар на небі не буде тільки вночі, а з ранку й до самого вечора у Хусті буде зберігатися похмура погода. З середини дня і до його кінця йтиме дощ із грозою.

У Воловці – +12 уночі і  +18 удень. Ясною погодою нас цей день не порадує – хмари у Воловці закриють небо вже з самого ранку та протримаються до пізнього вечора. Удень очікується дощ, ввечері – дощ із грозою.

У Сваляві – +12 уночі і +19 удень. Починаючи з самого ранку й до пізнього вечора, небо у Сваляві буде вкрите хмарами. Удень розпочнеться дощ, а ввечері йому на зміну прийде дощ із грозою.

У Тячеві – нічна температура становитиме – +13, денна – +22.

З ранку до самого вечора у Тячеві небо буде вкрите хмарами. На зміну дрібному дощу, який розпочнеться після обіду, ввечері прийде дощ із грозою.

У Перечині – нічна температура становитиме – +16, денна – +21.

Весь день у Перечині буде хмарним. Усю другу половину дня йтиме сильний дощ.

У Великому Березному – вночі – +14, удень – +19.

У Великому Березному сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Удень очікується дощ, який ввечері перейде у дощ із грозою.

У Берегові та Виноградові – вночі – +15, удень – +21.

Весь день буде хмарним. Усю другу половину дня йтиме дощ із грозою.

У Міжгір’ї – уночі  +11, вдень – +19. Хмари вже з ранку вкриють небо, і похмура погода триматиметься у Міжгір’ї до кінця дня. Дощ, який розпочнеться у другій половині дня, до вечора зміниться на дощ із грозою.

У Рахові – уночі  +12, вдень – +18. Весь день у Рахові буде хмарним. Ближче до вечора дрібний дощ, який розпочнеться після обіду, може піти сильніше.

27 квітня вшановується пам’ять святого Мартіна (Мартина) сповідника, папи Римського. У народі святого Мартіна називали Лисогоном, також цей день мав назву “Свято ворон”. У цей час лисиці переселяються зі старих нір у нові: “На Мартина на лисиць нападає куряча сліпота”. Наші пращури помітили, що якщо тепло 27 квітня – у перших числах травня похолодає. З цього часу починаються грози. Прилітають стрижі і косатки.

Народні прикмети на 27 квітня

  1. Ранній зліт бджіл обіцяє червону весну.
  2. Багато соку з берези тече – до пізньої осені.
  3. Якщо верба зацвіла і прилетіли ластівки і стрижі, то прийшла пора саджанці в садах висаджувати.
  4. Побачити в цей день в небі самотнього журавля – до удачі, пару – до весілля, зграю – до приїзду бажаних гостей.
  5. Сни з 26 на 27 квітня дуже важливі. Тому постарайтеся пригадати все, що вам приснилося, до найдрібніших деталей. Сновидіння, побачене вдень 27 квітня, віще. Уві сні ви бачили свого ворога.

zakarpatpost.net