Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 28 квітня

День на Закарпатті бу в багатим на події.

Ангеліна Химич: «У мене є клієнти, які  завжди замовляють щось особливе»

Весільний бізнес – справа  дуже цікава, вигідна і завжди актуальна, адже закарпатці – переважно люди традицій, а тому вступають у законний шлюб і одружуються. При цьому кожна пара хоче, аби день весілля був особливим, кращим, ніж у інших.  Але ті, хто причетний до сфери організації та проведення свят,  добре знають, скільки треба попрацювати, аби молодята і гості залишилися задоволеними, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Тож сьогодні у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» під час наших «Недільних бесід» ми говорили з декоратором і флористом Ангеліною Химич про весільну індустрію,  підготовку і оформлення залів та фотозон для святкування днів народжень чи будь-яких урочистостей,  моду на декорування та тематичні свята.

На Петефі, де нещодавно виклали бруківку, після дощу поплив новий перехід.

Люди пройти не можуть, доводиться обходити, йти через клумби, або перелізати через огорожу.

Калюжа досить велика, шириною метрів 5 і довжиною – 10.

На жаль, там немеє зливневої каналізації і вода не має куди стікати.

Цієї весни Ужгород б’є рекорди. Сакурові тури найдорожчі з усіх весняних, які пропонують оператори в Україні. Якщо середня вартість поїздки з Києва до інших квіткових цікавинок коливається в межах 1800-2500 гривень, то до сакурової столиці – 3800-4200 гривень, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Вартість турів красномовно свідчить, що попит за милування квітами японської вишні великий, а Ужгород справді гідно продовжує носити звання сакурової столиці України.

Сьогодні в Ужгород приїжджають туристи з усього світу, щоб подивитися на дивовижне видовище і зробити красиві унікальні фотографії. В Ужгороді сакури ростуть всюди – на центральних вулицях, у провулках, у приватних дворах. Є тут навіть ціла алея сакур, що простягається вздовж берега Ужа, на Православній та Київській набережних.

За підрахунками біологів, у столиці Закарпаття зараз цвітуть близько  5 тисяч сакур. Жодне місто України не може похвалитися такою кількістю цих екзотичних дерев.

— Діду, якого фраса сидиш на пеци, ги клочка? Ти вже яйця помальовав?- сердито баба Анця глянула на старого, який про щось замріявся.

— Нет, ще й не думавим. Помалюй ти. Ти в нас настояща художниця і спец по яйцях.  Ти же на них цілі портети колись мальовала. Вспомни молодость. Ти товди така спішна була, така шіковна! Такись ня любила! Йой, аж вспоминати приятно. Колим тя тискав дівков пуд паланком, ти аж пищала уд радости. А типир постарівим та ти ня неваловшним лем називаш, старим чортом, пердуном, лаєш ми, што заклявбимся, фрас би ня трафив, ґутта би ня взялата нєвояби ня побила. На май молодих уд ня ся вічно позераш. Я знаю, што ти не жона, а огинь. Як до роботи, так і до всього. До сважаня тоже. Но я тя всьо равно люблю.

Для зручності ужгородців та гостей нашого міста на великодні вихідні змінено маршрут екскурсійного “поїзда на колесах”, який їздить із площі Шандора Петефі у Боздоський парк.

Міні-потяг через транспортний міст Масарика заїжджатиме і на площу Народну, де в ці дні “квітнуть” писанками дерева, з усього Закарпаття встановлені композиції фестивалю-конкурсу “Воскресни, писанко!”

Поїзд курсуватиме з 11.00 і до 20.00.

Метеозалежні українці можуть не переживати, в основному магнітосфера буде спокійною, але будуть і неприємні дні.

У кінці квітня – на Великдень – сонячних ударів не буде. Збуджена магнітосфера зі збуреннями ближче до слабкої бурі рівня G1 очікуються на травневі свята: 1-2 травня, а також 7 числа, передає Народна правда.

У Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця також нагадали, що в березні було зареєстровано 3 спалахи класу C – індекс спалахової активності вперше за довгий час досяг жовтого рівня (пікове значення склало 3.5 за 10-бальною шкалою). Там також додали, що на Сонце продовжує згоряти «паливо» попереднього циклу:

Хоч на порозі майже травень, хоч нині церковні двзни сповістили про велике свято Великодня, на Закарпатті є місцина, звідки зима не поспішає йти.

Фото з цього куточка опублікував у соцмережі Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост.

Як на фото видно, що на горі усе ще сніг.

А у повідомленні йдеться, що станом на ранок неділі, 28 квітня, на горі Піп Іван Чорногірський хмарно. Вітер південно-західний 3-4 м/с. Температура повітря +3 градуси.

zakarpatpost.net