Погода у Закарпатті на сьогодні, 28 квітня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде тепло, але дощитиме і очікуються грози.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +10 удень – +15 градус.

З ранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. Без опадів.

У Хусті – +9 уночі і  +16 удень. Протягом усього дня погода буде похмурою. Вранішній дрібний дощ удень зміниться дощем із грозами, який повинен закінчитися до приходу вечора.

У Воловці – +5 уночі і  +13 удень. Сонце в цей день у Воловці рідко з’являлося із-за хмар. До кінця дня продовжуватиме йти сильний дощ.

У Сваляві – +6 уночі і +14 удень. У Сваляві хмарна погода буде триматися до самого вечора. Удень очікується дощ, проте до вечора він повинен послабшати.

У Тячеві – нічна температура становитиме – +9, денна – +16.

У Тячеві протягом усього дня погода буде похмурою. Протягом усього дня очікується дощ. Після обіду він повинен піти на спад, проте до вечора знову посилиться.

У Перечині – нічна температура становитиме – +10, денна – +15.

У Перечині сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Вранішній дрібний дощ удень зміниться дощем із грозами, який повинен закінчитися до приходу вечора.

У Великому Березному – вночі – +7, удень – +14.

Весь день у Великому Березному буде хмарним. До полудня опадів не очікується. У другій половині дня можливий дощ із грозою, який до вечора повинен закінчитися.

У Берегові та Виноградові – вночі – +8, удень – +17. Протягом усього дня погода буде похмурою. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +5, вдень – +13. Протягом усього дня у Міжгір’ї буде триматися хмарна погода. Вранішній дрібний дощ у другій половині дня може посилитися, проте незабаром він повинен припинитися.

У Рахові – уночі  +5, вдень – +11. Хмарна погода протримається у Рахові увесь день. Вранці йтиме дрібний дощ, який вдень може посилитися, але до приходу вечора він повинен припинитися.

29 квітня відзначається день пам’яті святих мучениць Ірини, Агапії і Хіонії. У народі святу Ірину називали “Розрий берега”, оскільки при весняних стоках води стаються обриви річкових берегів, зсуви. Вода підмиває береги. Також святу Ірину називали Розсадницею і у цей день сіяли капусту на розсаду. Наші пращури примітили: “Якщо ярки заграють і знову замерзнуть – чекай перешкоди на врожай”.

Народні прикмети на 29 квітня

  1. Зацвіла вільха – можна сіяти гречку

    2. Ліщина «запалала» – прикмета до того, що пора саджати ліс

    3. Яри «грають», а потім підмерзають – перешкод врожаю буде багато

zakarpatpost.net