Погода у Закарпатті на сьогодні, 30 квітня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде тепло, але дощитиме і очікуються грози.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +7 удень – +18 градусів.

Ясна погода протримається зовсім недовго в ранковий час, а вже вдень небо вкриється хмарами. Ранок і день пройдуть без опадів. Увечері можливий дрібний дощ.

У Хусті – +4 уночі і  +15 удень. Ранок у Хусті буде похмурим, та хмари займатимуть своє місце під сонцем до самого вечора. Дрібний дощ, який розпочнеться у другій половині дня, посилиться ближче до вечора.

У Воловці – +4 уночі і  +14 удень. Сонце в цей день у Воловці рідко з’являлося із-за хмар. До кінця дня продовжуватиме йти сильний дощ.

У Сваляві погода порадує нас безхмарним ранком, але вже у середині дня вона зміниться та буде похмурою до самого вечора. Усю другу половину дня йтиме дощ.

У Тячеві – нічна температура становитиме – +6, денна – +14.

Вже вранці небо у Тячеві затягнеться хмарами, які так і не зникатимуть до кінця дня. Починаючи з середини дня йтиме дрібний дощ, який до вечора стане ще сильнішим.

У Перечині – нічна температура становитиме – +7, денна – +18.

Похмура погода буде триматися у Перечині весь день, вранці очікується недовге прояснення. У другій половині дня очікується дощ, який йтиме до самого вечора.

У Великому Березному – вночі – +4, удень – +16.

Ясна погода протримається у Великому Березному зовсім недовго в ранковий час, а вже вдень небо вкриється хмарами. Більша частина дня пройде без опадів, а ближче до вечора очікується дрібний дощ.

У Берегові та Виноградові – вночі – +5, удень – +15. Небо цього дня буде ясним недовго, вже вдень воно затягнеться хмарами, які протримаються до пізнього вечора. Удень і ввечері буде йти дрібний дощ.

У Міжгір’ї – уночі  +1, вдень – +13. Ранок у Міжгір’ї буде похмурим, та хмари займатимуть своє місце під сонцем до самого вечора. Удень та ввечері йтиме дрібний дощ, який буде поступово посилюватися.

У Рахові – уночі  0, вдень – +10. У Рахові протягом усього дня погода буде похмурою. Удень і ввечері буде йти дощ.

30 квітня вшановується пам’ять преподобного Зосими, ігумена Соловецького. Зосима і Саватій вважаються у народі заступниками бджіл і пасічників. До цього часу уже і береза, і вільха розпускаються. Якщо береза перед вільхою лист розпустила, то чекали сухого літа, а якщо вільха перед березою, то пророкували мокре літо. З 30 квітня по 5 травня можна почути перше кування зозулі.

Народні прикмети на 30 квітня

  1. Квітки яких рослин і дерев бджоли вже облюбують – такий і врожай зберете
  2. Якщо 30 квітня посіяти петрушку і моркву, то вони, за прикметами, дадуть гарний урожай
  3. Бджоли сіли на квітучу вишню – плоди не вродять, і навпаки
  4. На який хліб 30 квітня сяде бджола – такий і врожай буде
  5. Якщо після виставки омшаника бджіл практично не зменшилось, то можна чекати хорошого врожаю гречки.

zakarpatpost.net