Чому в Мукачеві на спортмайданчику чоловік побив школяра

Заступився за сина чи приборкав хулігана?

Скоріш за все, жоден з батьків не став би безмовно спостерігати, як хтось ображає його дитину. Тож поведінка мукачівця була логічною. Однак чи слід було вдаватися йому до побоїв? Може треба було викликати правоохоронців, спочатку просто спинивши нападника?  пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Подія трапилась 28 жовтня минулого року. Було близько 16.30. Данило (з етичних міркувань імена в матеріалі замінено) спостерігав на території дитячо-юнацької спортивної школи за своїм сином, який грав у футбол. Однак раптом між хлопцем та його товаришем виник конфлікт – і чоловік кинувся захищати Андрія від суперника. В результаті вдарив Миколу кулаком  в область грудної клітини та ногою в область підборіддя.

Батьки не стерпіли образи і звернулися до правоохоронців.

Під час судового засідання Данило свою провину визнав, у всьому розкаявся.

«Син професійно вже протягом  тривалого часу займається футболом. Тож того дня я в ДЮСШ спостерігав за тим, як він грає. Побачив суперечку, яка виникла між дітьми. Мене обурила поведінка Миколи, який неодноразово висловлювався на адресу Андрія нецензурною лайкою, після чого несподівано наніс йому удар. Побачивши це, я підбіг до хлопців і фактично зупинив Миколу, який намагався знову вдарити сина кулаком. Мене розлютило, як він поводився. Тож я схопив хлопця за груди і сильно штовхнув, після чого він упав і вдарився в моє коліно. Відскочивши, Микола знову почав нецензурно лаятись на адресу Андрія. Я сказав йому, щоб він терміново викликав своїх батьків. Деякий час ми прочекали, хлопець не міг додзвонитися батькові, почав просити, щоб ми мирно розійшлись. Через три дні у відділенні поліції я зустрівся з ним  та з його мамою. На обличчі Миколи  не було жодного синця. Крім того, в Інтернеті жінка та її рідні розповсюдили відносно мене неправдиву інформацію», – наголосив чоловік.

Також він запевняв, що його дії були спрямовані на захист свого сина.

Сам Микола підтвердив, що грав у футбол з друзями і між ним та Андрієм почалася сварка.

«Ми обоє нецензурно лаялися. Та раптом підійшов батько Андрія і вдарив мене рукою у грудну клітину та коліном в обличчя. В той час зателефонував батько. Друзі йому повідомили, що мене побив невідомий чоловік. А Андрій з батьком пішли зі стадіону. Через деякий час приїхала мама, і ми пішли у лікарню та повідомили про все поліцію», – виклав свою версію подій Микола.

Свічення дала і його мати.

«У той день син грав із друзями у футбол. Десь о 16,30 мені зателефонував колишній чоловік та повідомив що сина побив кремезний дядько. Я відразу на таксі приїхала на місце події. Друзі Миколи почали емоційно розповідати про обставини. Я вислухала їх, після чого ми  відразу поїхали в лікарню, де зняли  побої та звернулися з заявою до правоохоронних органів», – розповіла жінка.

Вона підтвердила, що дійсно висвітлила події в соцмережі, оскільки їй не було відомо прізвище чоловіка, який побив сина.

Суд визнав винним Данила у нанесенні Миколі легких тілесних ушкоджень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розміру 50 неоподаткованих мінімумів (850 гривень).

Марія УЖАНСЬКА, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net