У Хусті серед білого дня стріляли по дітях

Пригадую перші слова лікаря, коли він прибув на виклик: «Треба, щоб діти у бронежилетах гуляли»

Останнім часом у Хусті твориться щось неймовірне. То днями на Хустщині підстрелили вагітну самицю оленя і викинули біля дороги, то в самому місті хтось стріляв по дітях.

Хто ж тут ходить зі зброєю в руках і лякає всіх ? Чому жертвою нападника стала невинна дитина? Хто поцілив по хлопчикові, який вийшов на поле пограти в футбол?

Відповіді на ці питання шукала газета «Неділя Закарпатські новини».

1 травня приблизно о 18 годині 10-річний Богданчик вирішив піти з друзями на поле пограти в футбол. На нього чекали 4 хлопці. Аби дійти до обумовленого місця (район вулиць Івана Франка, Ластовча), хлопчику потрібно було перейти через залізничну колію, яка в тому місці проходить на підвищенні. Поруч є місток, але після дощів  внизу все залила вода, тож іншого шляху, ніж через залізницю у нього не було.

Тож коли Богданчик піднявся на узвишшя, зненацька відчув різкий біль у всьому тілі. Він почав кричати і спустився вниз до хлопців. Друзі теж нічого не розуміли і страшенно перелякалися. Діти вийшли на колію, подивитись у чому справа і хто стріляв… й побачили старшого  за віком чоловіка з великою рушницею в руках.

Він почав гатити і по них. Але цього разу не влучив ні в кого. Хлопці почали телефонувати батькам і казали, що хтось пристрелив Богдана. Зателефонували і його мамі. Перелякана жінка, не чуючи під собою ніг, помчала на місце, де все відбувалося.

Газета «Неділя Закарпатські новини» зв’язалася з Оленою Зибіною і попросила розповісти усе, що їй відомо про той трагічний випадок.

«Коли я прийшла, син сидів на траві і плакав. Уся майка була в крові. Він розповів, що коли перебігав через залізницю, у нього хтось вистрелив. Він закричав і побіг до дітей.

Хлопці підняли майку, щоб подивитись, що там… вони нічого не розуміли і підняли не з того боку, рану одразу не побачили. Спочатку думали, що хтось вистрелив із рогатки. Але Богдан казав, що бачив старшого чоловіка з великою рушницею в руках. Хлопці побігли подивитись, хто то, а він почав стріляти й по них, але ні в кого не влучив. Діти почали кричати і телефонувати батькам. Мені подзвонили з телефону сина. Я  чула його голос, як він повторював: «Мамо, у нас стріляють! Я боюся!»  Може то хтось гаражі охороняв, я не знаю. Але діти там не були, тож пояснити дії того чоловіка не можу. Майка у дитини не прострелена, але у спині дірка глибиною приблизно 3 мм. На галас на полі почали збиратися й інші діти. Першим побіг туди мій чоловік. Він сів на велосипед і хотів наздогнати «стрілка». Проте не вдалося. Він зник у напрямку Малої залізничної станції. Коли я прибігла до Богданчика, він сидів на землі. Із рани текла кров. Я викликала швидку та поліцію. Сина боліло все тіло, він не міг підняти руку. У лікарню з ним поїхав чоловік, а я залишилась давати покази правоохоронцям», – розповіла мама хлопчика.

Аби скласти більш повну картину того, що відбувалося в той день у Хусті, ми звернулися й до правоохоронців.

«Усе відбувалося так. Три хлопці бігли з поля у напрямку вулиці Ластовчої. У цей момент потерпілий піднявся на залізничну колію. Він ішов до своїх друзів грати у футбол (наразі особи тих хлопців встановлюються). У цей момент він відчув біль у спині. Повернувся і побачив чоловіка років 40-50 у чорній вушанці, коричневій куртці та штанах. Трохи наблизився до нього, а далі побіг до друзів. Діти подзвонили батькам, після чого викликали поліцію. Із чого стріляли – зараз встановлюємо, але це не могла бути ні вогнепальна, ні пневматична зброя. Інакше б наслідки були страшнішими. Якби куля була гумовою, був би перелом, а в потерпілого переломів немає, навіть майка не розірвалася. Його оглянули лікарі, рану не зашивали. Хлопчика одразу ж відпустили додому. Удар був тупим предметом. Людину, яка завдала поранення дитині шукаємо», – розповів заступник начальника слідчого відділу Хустської поліції Василь Деяк.

За фактом відкрито кримінальну справу за ст. 125 КК України «Нанесення легких тілесних ушкоджень».

Більш детально про наше розслідування читайте у свіжому газети “Неділя Закарпатські новини”.

У продажу від 10 травня.

zakarpatpost.net