Погода у Закарпатті на сьогодні, 3 травня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде тепло, але дощитиме і очікуються грози.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +11, удень – +19.

Погода порадує нас безхмарним ранком, але вже у середині дня вона зміниться та буде похмурою до самого вечора. Майже весь день мине без опадів, тільки ближче до вечора може розпочатися дощ.

У Хусті – +7 уночі і  +20 удень. Хмарна погода буде триматися до самого вечора. Ранок і день пройдуть без опадів. Увечері можливий дрібний дощ.

У Воловці – +6 уночі і  +16 удень. Весь день у Воловці буде хмарним. Ближче до вечора дрібний дощ, який розпочнеться після обіду, може піти сильніше.

У Сваляві – +7 уночі і  +17 удень. У Сваляві протягом усього дня погода буде похмурою. Ввечері, можливо, пройде сильний дощ.

У Тячеві – нічна температура становитиме – +9, денна – +19.

У Тячеві протягом усього дня погода буде похмурою. Ввечері очікується дощ.

У Перечині – нічна температура становитиме – +11, денна – +19.

Безхмарним небо буде лише вранці – день та вечір у Перечині очікуються похмурими. Ранок і день пройдуть без опадів. Увечері можливий дощ.

У Великому Березному – вночі – +7, удень – +17.

Протягом усього дня у Великому Березному буде триматися хмарна погода. Ближче до вечора дощ, який розпочнеться після обіду, може піти сильніше.

У Берегові та Виноградові – вночі – +9, удень – +21. Ясна погода протримається зовсім недовго в ранковий час, а вже вдень небо вкриється хмарами. Майже весь день мине без опадів, тільки ближче до вечора може розпочатися дощ.

У Міжгір’ї – уночі  +6, вдень – +15. У Міжгір’ї протягом усього дня погода буде похмурою. Удень розпочнеться дощ, а ввечері йому на зміну прийде дощ із грозою.

У Рахові – уночі +6, вдень – +13. Протягом усього дня у Рахові буде триматися хмарна погода. Нічний дрібний дощ до ранку закінчиться. Перша половина дня пройде без опадів, а ввечері очікується сильний дощ.

3 травня відзначається день пам’яті Федора Трихини. З давніх часів існує традиція у цей день поминати своїх померлих родичів і відвідувати кладовища. Спостерігаючи за погодою наші пращури помітили, що дощ у цей день віщує хороший врожай.

Народні прикмети на 3 травня

1. Пласт сухий – прикмета до того, що не буде в цьому році багатого врожаю

2. Стежили 3 травня за тим, що вперед виросте – трав або жито – тои принесе багатий урожай

3. Багато шишок на ялинах – прикмета до того, що хліб добре вродить. Урожай жита прийнято було визначати за сосні.

zakarpatpost.net