Як на Закарпатті рятують пораненого ястреба. ВІДЕО

Пораненого канюка знайшов на вихідних Станіслав Шух. Розповідає, натрапив на пернатого хижака випадково неподалік села Вільховиця на Мукачівщині.

Тож відвіз птаха до Ужгорода – в обласний еколого-натуралістичний центр. Тут уже виходили сімох представників родини яструбових. Останнього, теж канюка, буквально, кілька тижнів тому кільцювали і випустили на волю. У його «домівці» зараз і мешкає новенький. У центрі кажуть – птах потрохи звикає, аби призвичаїтися потрібно, щонайменше, тиждень. А на те, щоб почувався, як удома, можуть піти місяці, про це повідомляє телеканал Сіріус.

Пернатих хижаків спеціалісти рекомендують не забирати з дикої природи, навіть якщо це пташеня, яке випало з гнізда. Його краще залишити там, де бачите, про нього подбають батьки. Та в цього птаха сильно травмоване крило, він не може літати, тож зараз йому просто необхідна опіка.

Поки канюк залишатиметься в екоцентрі, за ним спостерігатимуть спеціалісти. Якщо йому вдасться вправити крило, – підлікують і відпустять на волю. Якщо ж літати він не зможе, його залишать тут, в одному з дев’яти спецовольєрів пташівника.

zakarpatpost.net