Site icon zakarpatpost.net

Як на Закарпатті рятують пораненого ястреба. ВІДЕО

Пораненого канюка знайшов на вихідних Станіслав Шух. Розповідає, натрапив на пернатого хижака випадково неподалік села Вільховиця на Мукачівщині.

Тож відвіз птаха до Ужгорода – в обласний еколого-натуралістичний центр. Тут уже виходили сімох представників родини яструбових. Останнього, теж канюка, буквально, кілька тижнів тому кільцювали і випустили на волю. У його «домівці» зараз і мешкає новенький. У центрі кажуть – птах потрохи звикає, аби призвичаїтися потрібно, щонайменше, тиждень. А на те, щоб почувався, як удома, можуть піти місяці, про це повідомляє телеканал Сіріус.

Пернатих хижаків спеціалісти рекомендують не забирати з дикої природи, навіть якщо це пташеня, яке випало з гнізда. Його краще залишити там, де бачите, про нього подбають батьки. Та в цього птаха сильно травмоване крило, він не може літати, тож зараз йому просто необхідна опіка.

Поки канюк залишатиметься в екоцентрі, за ним спостерігатимуть спеціалісти. Якщо йому вдасться вправити крило, – підлікують і відпустять на волю. Якщо ж літати він не зможе, його залишать тут, в одному з дев’яти спецовольєрів пташівника.

zakarpatpost.net

Exit mobile version