Прокуратура порушила справу щодо неналежного утримання тварин у “Долині вовків” на Міжгірщині

Учора соцмережі облетіла навина щодо жахливого стану верблюда в екопарку “Долина вовків.

Повідомлення оприлюднено у спільноті Захистити тварин – оновити законодавство.

“На Закарпатті в “Екопарку Долина Вовків” тварин довели до жахливого стану, – йдеться у дописі. – Відвідувачі шоковані тим, що відбувається в Екопарку. Фактично на тваринах ганебно заробляють. Якщо у вас є бажання домогтися кращих умов для тварин, будь ласка, ми підготували запит на перевірку “Екопарку Долина Вовків” в Закарпатську Держекоінспекцію України – та в Держпродспоживслужбу у Закарпатській області”.

Також було додано світлини чотирилапих мешканців екопарку.

Допис про неналежне утримання тварин опублікувала і Vitalia Barna.

“Напевно людина яка назвала це місце “екопарком” сплутала його з в’язницею! – написала вона. – Почнемо з того, що так званий “Екопарк Долина Вовків” розташований на городі посеред села, біля сільських будинків. Уявляю як “кайфують” місцеві жителі від вовчого виття! Вхід 50 грн. Дитячий 25 грн.

Вовків 4 види. Їх утримають наче собак. Невелика огорожа, будка та корито з водою. Бідні тварини бігають по кругу, худі й нещасні. За 10 гривень можна придбати їжу і погодувати тварин, тобто ти спокійно можеш просунути руку з їжею через огорожу з сітки. І ніхто не дає гарантію, що тебе не покусає хижа тварина 😠 А серед відвідувачів багато дітей. Деякі, до речі, залюбки кидали камінці у вовків через огорожу😠

В екопарку проживають й інші тварини (верблюди, тигри). Верблюд з облізлою до шкіри шерстю 😨 Мене вистачило на хв 5. Навіть не обійшла всю територію. Хотілося просто плакати від побаченого.

Дуже шкода, що під виглядом “екопарку” тварин тримають в жахливих умовах з ціллю комерції.

Може хтось знає, куди можна звернутися що б перевірити законність даної установи?”

 

А ось що повідомила прокуратура Закарпатської області:

“За ініціативою Хустської  місцевої прокуратури, слідчим відділенням поліції внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за повідомленням у засобах масової інформації  щодо жорстокого поводження з тваринами на Міжгірщині, – проінформувала прес-служба прокуратури. –

Як йдеться в повідомленнях регіональних ЗМІ, у екопарку, що знаходиться на території с. Синевирська Поляна, Міжгірського району утримуються різноманітні  тварини у неналежних умовах, які, до того ж, наразі перебувають у поганому зовнішньому вигляді.

Попередня правова кваліфікація за ч.1 ст. 299 КК України (жорстоке поводження з тваринами).

Досудове розслідування у даному кримінальному провадженні  здійснюють слідчі Міжгірського відділення Хустського відділу поліції. Місцева прокуратура забезпечує процесуальний контроль за ходом слідства”.

zakarpatpost.net