Розлючена закарпатка била чоловіка спочатку чоботом, а далі телефоном по голові, бо не хотів вийти з хати

А може й не товкла… але все одно перед судом довелося постати

Сімейні конфлікти часто закінчуються не надто приємно. Найгірше, коли доходить до рукоприкладства. Цікаво, що агресію проявляють не тільки чоловіки, але й жінки. Особливо коли справа стосується дітей. Утім у цьому випадку матерів можна зрозуміти, адже вони захищають найцінніше, що мають., пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Досить незвичний конфлікт трапився між колишнім подружжям у Тячівському районі. Чоловік переконував, що під час з’ясовування стосунків його побила екс-дружина.

Як зазначено в Єдиному реєстрі судових рішень, «близько 18 години 20 хвилин, під час сварки з колишнім чоловіком, жінка, тримаючи в руці чобіт, нанесла потерпілому чоловікові три удари підбором чобота в область голови, після чого мобільним телефоном нанесла ще один удар по голові, спричинивши потерпілому тілесні ушкодження у вигляді гематом та саден».

Під час судового засідання закарпатка розповіла, що конфлікт між нею та чоловіком стався не випадково.

«Напередодні заходила мати, яка живе поруч, і коли вона пішла, я не встигла зачинити двері за нею, як за хвилину в квартиру зайшов він. Оскільки дитина хвилювалася, це вивело мене з рівноваги і Дмитро (з етичних міркувань імена замінено) сам спровокував мене. Більше чотирьох років як ми розлучені, але в нас постійно тривають судові тяганини. Тоді ж я близько тридцяти разів просила його вийти, намагалася виштовхати, але штовхнув мене першим саме Дмитро – і це видно на відео, яке він сам зняв. Я викликала працівників поліції, які їхали сорок хвилин. Вони бачили, як він був налаштований – кидався чоботами і розбив екран на моєму телефоні. Дмитро вищий за мене зростом, я б не могла до нього дотягнутися, щоб вдарити», – запевняла Ірина.

Також, за її словами, три удари підбором від чобота і телефоном вона чоловікові не наносила, хоча замахувалась, але він від ударів ухилявся.

«Дмитро мав прийти до дитини в п’ятницю о шостій вечора і забрати її на побачення, а в неділю о третій –  повернути. За ці дні до конфлікту я йому телефонувала, щоб прийшов, але він відмовлявся і казав, що не може, а навідався тільки в понеділок, тобто в непередбачений день для побачень. Раніше чоловік уже викрадав доньку, півтора року я навіть не знала, чи вона жива», – додала вона.

Інші свідчення дав на суді Дмитро.

«Того дня я попросив дружину дозволити побачитися з дитиною, вона погодилася. До квартири я прийшов близько 6 години вечора, постукав, вона відкрила двері. Зайшовши, побачив доньку, але через декілька хвилин між нами розпочалась сварка. Ірина почала вимагати гроші та казати, що я неправильно поводжуся, питала, чому не прийшов раніше. Під час сварки жінка вдарила мене по голові підбором чобота три рази і один раз телефоном в ділянку лівого ока та лівої скроні. Спочатку я побачився з дитиною, поспілкувався з нею, а потім Ірина заявила, аби я відпустив доньку і йшов геть, бо прийшов у невизначений для побачень з нею день. Я все знімав на свій телефон. Усвідомлював, що знаходжуся в чужій хаті, але не виходив, бо хотів ще спілкуватися з дитиною. Після приїзду поліцейських один з них опитував мене, а інший – Іру. З приводу нанесення тілесних ушкоджень в поліцію із заявою я звернувся на третій день після події».

Цікаво, що звинуватити жінку, матір його дитини,  Дмитрові було замало. Він почав ще й вимагати від неї гроші і заявив цивільний позов, просив стягнути з дружини на свою користь 9000 гривень матеріальної та 30000 гривень моральної шкоди, а саму Ірину покарати згідно з законом.

Пояснити таку скупість, таку зухвалість важко, але закарпатські чоловіки здатні вдаватись навіть до такого.

А суд Ірину таки визнав винною у побитті Дмитра і призначив їй покарання у вигляді штрафу в сумі 850 гривень. Крім того, з жінки стягнули 3 тисячі гривень  моральної шкоди. У решті позовних вимог її колишньому чоловікові відмовили.

Оксана ПРИЙМАК,  газета «Неділя Закарпатські новини» екслюзивно для zakarpatpost.net