Фахівець назвав три найцікавіші закарпатські страви

Про це у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» ми говорили з директором департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА Денисом МАНОМ.

Зараз  широко пропагуються гастрономічні тури. Чи є у нас якісний продукт, який можемо презентувати? Що саме?

У рік гастрономічного туризму говорити про гастрономію почали всі, навіть ті, в кого ніколи не було подібних амбіцій. Закарпаттю не довелося нічого придумувати, ми просто вдосконалюємо те, що нам передали з діда-прадіда. Окремий винний туристичний маршрут, окремий сирний туристичний маршрут – цим вже не дивують. А от гуцульська, або рахівська бриндзя здивувала: у Рахові навіть реалізовують ініціативу зазначення географічної назви виробника цього традиційного для нас продукту. Не дивина, що без нього неможливо уявити жоден фестиваль.

Гастрономічні фестивалі у Закарпатті – теж своєрідне плече підтримки цьому виду туризму. Чому? Бо вони так само сприяють розвитку гастрономічного туризму.

Одним із лідерів гастротуризму є Виноградівщина, активізувалася та ж Перечинщина, гірські території традиційно «купують» своїм клоритом та різноманіттям.

zakarpatpost.net