Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 7 травня

День на Закарпатті був багатим на події.

Такого масового побоїща на Закарпатті ще не було. У бійці взяли участь учасники злочинного угрупування і в неї було задіяно мешканців 4 сіл.

Після конфлікту на дискотеці група молодиків із 70-80 осіб приїхала в село Усть-Чорна і почала лупасити всіх підряд.

Діставалося випадковим перехожим і навіть жінкам.

Наразі поліцією встановлено 17 учасників бійки.

За попередньою інформацією, їм загрожуватиме до 4 років позбавлення волі.

Щодо побиття майже півсотні жителів 4 сіл, правоохоронці відкрили кримінальне провадження ч.2 ст. 296 КК України (Групове хуліганство).

“Усі фігуранти справи є мешканцями сіл Усть-Чорна і Руська Мокра, – повідомила спеціаліст відділу комунікації ГУ Нацполіції в Закарпатській області Інеса Манзулич-Іванова. – Наразі встановлюються всі обставини події, з’ясовуються причини, а також встановлюються інші учасники інциденту”.

Знайомство в Інтернеті має свої плюси. Але має і безперечні мінуси. Ти зовсім не знаєш, як це людина виглядає насправді. Доводиться змиритися з тим портретом, який вона змальовує сама.

Зі мною трапилася дуже кумедна історія. І знаєте –  ніхто від такого досвіду не застрахований. Я познайомився з Лідою 2 роки тому. Спочатку ми тільки лайкали деякі пости одне одного. Мені справді подобалася її щирість, її сміливі думки. Та спочатку ми були просто друзями, пише популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ».

Тільки через рік ми стали ближчими. Але в кожного з нас тоді були якісь свої клопоти. Я багато працював на роботі. Ліда здобувала ще одну (економічну) освіту. Ми все частіше спілкувалися у чаті. У нас було все більше приводів для цікавих розмов. Але на зустрічі часу так і не було.

Лікар Тунзала ІБАДОВА з Ужгорода у прес-центрі газети “Неділя Закарпатські новини” розповіла про причини безпліддя, найбільш ефективні протизаплідні засоби, домашні пологи та раннє статеве життя

Зараз широко пропагуються домашні пологи. Хоча офіційно вони не дозволені, та на форумах жінки багато пишуть на цю тему. Чи безпечні вони?

На сьогодні це – дуже модний напрямок. Коли я з ним тільки познайомилась, почала читати, поїхала на конференцію, до нас приїжджали з Франції і розказували, ми спочатку це сприйняли з шоком, із непорозумінням, мовляв, як так може бути, щоб, ми лікарі, могли дозволити жінкам самостійно народжувати вдома. Та коли я почала досліджувати тему, почала в неї заглиблюватись, зрозуміла, що це – справді добре.  Загалом сам процес пологів інтимний, під час якого жінка повинна бути сама зі своєю дитиною. Усі оточуючі повинні її залишити, кімната повинна бути затіненою, мають бути напівсутінки, без зайвих звуків, які відволікають від процесу. Вона повинна сконцентруватися на пологах, відчувати, як розкривається матка, контролювати перейми, почуватися комфортно, захищено, впевнено. Саме через це й прийшло до нас це нове віяння домашніх пологів. Бо ж де жінка почувається найкраще, як не вдома, де вона може розслабитися. У лікарні ж купа медичного персоналу, всі в білих халатах, пофарбовані стіни, холодно, некомфортно. Отже, вона відволікається і їй не до процесу. Тому в Європі це вже нормально, актуально і давно практикується, наприклад, у Франції, Іспанії та інших країнах. Там до цього нормально ставляться самі ж лікарі. У них налагоджена система. Коли жінка каже, що збирається народжувати, про це повідомляють у лікарню, під її будинком знаходиться реанімобіль із підготовленим персоналом. Тим часом із породіллею перебуває так само вивчена акушерка, яка вміє надавати першу необхідну допомогу, підтримує жінку морально. Механізм так налагоджений, що ускладнень практично немає. Ризик післяпологових депресій, травматизму як із боку матері, так і дитини, у них мінімальний.

Шквальний вітер, злива та град наробили біди у трьох низинних районах Закарпаття.

По обіді 4 березня негода пронеслась Берегівським, Іршавським та Виноградівським районами.

Найбільших збитків зазнали місцеві фермери.

Град розміром з квасолину побив городину.

Марія з Малої Розстоки, що на Іршавщині, пригадує: буря почалась миттєво, бабуся ледве встигла прикрити овочі на городі.

“Я пушла до хижі і чую, штось у пудоконник цоркать. Подитвилася у вікно, а то все усипано градом, – розповіла жінка. – Встиглам леше помідори позакривати, така йшла буря дуже страшна”.

Постраждали й великі фермерські господарства. Град пошкодив капусту, яку селяни вирощують на продаж.

Як встановлено, підозрюваний, умисно пошкодив ножем шини на понад 10 автомобілях. Всі автівки – іноземної реєстрації.

За процесуального керівництва Берегівської місцевої прокуратури, слідчими Берегівського відділу нацполіції завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно 46 – річного місцевого мешканця, який обвинувачується у хуліганстві, що супроводжувалось особливою зухвалістю, вчинене із застосуванням предметів, заздалегідь заготовлених для нанесення тілесних ушкоджень та пов’язане з опором громадянину, який намагався припинити хуліганські дії (ч.4 ст.296 КК України).

Подія трапилася у селі Богдан Рахівського району.

Автомобіль витягнули з річки працівники поліції та ДСНС. Наразі водій перебуває у лікарні.

Причини та обставини дорожньо-транспортної пригоди буде встановлено під час розслідування.

Усіх охочих запрошують допомогти онкохворим дітям!

12 травня о 16 год. вперше в Мукачеві відбудеться Благодійний бал-концерт на підтримку онкохворих дітей (м. Мукачево, вул.Росвигівська. 9-а, великий концертний зал Христянського культурного центру)

Команда організаційного комітету надзвичайно серйозно підходить до організації концерту, виважено обмірковує всі моменти, усі деталі, адже формат акції благочинності має на меті донести до людей розуміння того, що у важкий час, час випробування хворобою, ми маємо об’єднуватися і проявити співчуття та милосердя.

Усі, зібрані кошти від реалізації благодійних квитків, будуть передані прямо в залі на підтримку лікування онкохворих дітей, які наразі лікуються в Закарпатській обласній дитячій лікарні в Мукачеві.

У Великому Бичкові у річці втопилася дівчинка 2017 року народження.

Про це повідомляє Управління ДСНС у Закарпатській області.

«Причина смерті – механічна асфіксія, утоплення у воді. Підрозділи У ДСНС на подію не залучались», – уточнюється у повідомленні.

При вирощуванні огірків особливу увагу потрібно приділити ліані. На що вона впливає і як правильно за нею доглядати, розповів у листі до газети «Господарські поради» Вадим Компанієць із Шацька.

– Огірки часто висаджують в грядки без опори, тоді рослини розплітаються по поверхні, а плоди брудняться і кущі можуть підхопити захворювання з ґрунту. Якщо підв’язувати батоги до шпалери, рослини продуватиме вітер, хвороб буде менше, а плоди залишаться чистими, – радить наш постійний читач.

Формування ліани – це прищипування верхівок пагонів, щоб зупинити зростання.

Хоч відцвіли і проліски, і сакури, і багато плодових дерев, зима повернулася у Карпати. Така погода, ніби це – грудень, а не 7 травня!

У соцмережах користувачі діляться фото та відео заснізених гір.

Як повідомив Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост, станом на 6:20 07.05.2019 на г. Піп Іван Чорногірський температура повітря -6°С, вітер північно-західний 20-25м/с, хмарно, сніг, обмежена видимість.

Він був красень на все село – високий, ставний. Тож вродливі та вибагливі італійки кидали на нього оком. Але він байдуже сприймав усі ті їх зацікавлені погляди. Хлопці з бригади жартували над ним, що міг би підхопити якусь мільйонершу і не мордyватися на будівництві, життя заграло б новими барвами.

Але якось кохання наздогнало і Андрія. Він по самі вуха закохався в одну італійку. Мову як слід не знав, але хіба це може стати завадою у любові? Андрію подобалося у цій жінці буквально все – її вибрики, розкішне волосся, її манера одягатися. А ще зводили з розуму її парфуми. Вони нагадували запах конвалії.

Дівчина знала, що йому дуже подобається цей запах і більше не змінювала парфумів. Тож вони супроводжували його упродовж усіх їхніх зустрічей. Ця пpиcтpасть була раптовою і такою щирою, що всі навколо симпатизувати закоханим. Дівчина поки не наважувалася привести його додому, адже її батько був дуже знаним банкіром, то ж його спочатку треба було підготувати до цієї зустрічі.

Цими днями в Карпати повернулася зима. Загалом похолодало на території всієї області.

Однак в Ужгороді продовжують милувати очі розквітлі дерева та квіти.

А в Боздоському парку журналіст газети “Неділя Закарпатські новини” сьогодні знайшов гриби.

Вони там ростуть від початку весни до пізньої осені.

Загалом столиця Закарпаття – грибне місто.

Тут можна знайти дари природи і в парках, і скверах, і вздовж набережних.

Не всі вони їстівні, але те, що гриби у нас ростуть загалом дуже добре, адже свідчить про хорошу екологію.

Нагадаємо, що днями нам вдалося знайти гриби прямо на підвісному мості на дошках.

zakarpatpost.net