Розсада огірків: чого категорично робити не можна, щоб не втратити врожай

Розсада огірків найбільш примхлива і вимагає більш ретельного догляду, порівняно, наприклад, з перцем або іншими культурами. Багато городників допускають помилки, які згодом позначаються на якості врожаю, інформує Ukr.Media.

Розсада огірків: як правильно доглядати, або чого не можна робити ні в якому разі:

Рання посадка

Огірки на відміну від томатів і перців мають більш короткий період вегетації. Деякі сорти приносять урожай лише через 1,5 місяці після посіву насіння. У зв’язку з цим слід враховувати сорт і терміни дозрівання певного роду огірків, перш ніж вирощувати розсаду.

Якщо посіяти насіння раніше покладеного терміну, то є ризик, що огірки почнуть цвісти і давати зав’язі раніше того, як потраплять на постійне місце висадки.

Достатнє освітлення

А швидше за все його недолік. Огірки досить світлолюбна культура. Тому при відсутності фітолампи не слід садити розсаду огірків раніше кінця квітня.

Температура повітря

Чим вище температура повітря в приміщенні, де міститься розсада огірків, тим швидше вона буде рости. Під час росту розсади необхідно забезпечити їй достатню кількість світла. Якщо не вдасться дотримати два фактори — світло і тепло, то розсаду чекають неприємні наслідки.

Полив

Неправильний полив може повністю знищити врожай та розсаду огірків. Огірки дуже вологолюбна культура, тому земля, в якій висаджені огірки, завжди повинна бути зволожена, однак не варто заливати рослину. Перелив небезпечний появою цвілі, що теж не обіцяє нічого хорошого.

Відсутність провітрювання

Особливо це стосується тих, хто вирощує розсаду у міні-теплицях. В таких умовах провітрювати розсаду необхідно щонайменше раз на день по 1-2 години.

Підживлення огірків

До цього питання необхідно підходити відповідально і заздалегідь продумати, чим і коли їх підгодовувати. Бездумне підживлення, коли заманеться, може призвести до повної втрати врожаю або до популярних видів захворювання культури.

zakarpatpost.net