Що робити закарпатцям, якщо втрачається потенція. Поради ужгородського лікаря

Лікар-уролог та сексопатолог розповів про те, скільки чоловікам потрібно сексу, чи варто збільшувати статевий орган і чи шкідливо утримуватися від близькості

Чомусь про секс більш відверто говорять сучасні жінки, ніж чоловіки. Представники сильної статі часто соромляться озвучувати свої проблеми і скоріше йдуть говорити про них знахарю, ніж спеціалісту, від якого чекають чудодійного і миттєвого вирішення всіх інтимних неприємностей. У той же час деякі чоловіки просто цикляться на близькості….

Тож скільки сексу повинно бути в нашому житті? Чи шкідливо чоловікам утримуватися? Чи можна збільшити статевий орган за допомогою кремів, ботоксу та інших розрекламованих засобів? Чи варто вживати препарати для збудження протягом тривалого часу?

Про це та інше у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» під час наших «Недільних бесід» ми говорили з лікарем-урологом, андрологом та сексопатологом Олегом ЧЕРНИЧЕНКОМ.

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

– Поговоримо про чоловічу потенцію. Які причини того, що вона слабшає, а то й взагалі втрачається? 

– Основна проблема – це неправильний спосіб життя. Передусім – ожиріння, низька фізична активність. І як наслідок – виникають супутні захворювання: гіпертонія, цукровий діабет, атеросклероз судин та інші. Вторинно може впливати порушення статевої функції. А от у молодому віці проблема більше психогенного характеру. Або виникає через інфекції, що передаються статевим шляхом.

– Як лікують імпотенцію, або ериктиральну дисфункцію? Ви рекомендуєте пацієнтам використовувати лікарські засоби чи народні методи? Можливо існують якісь інноваційні методи лікування? 

– Лікують ериктиральну дисфункцію патогенетично, тобто потрібно знайти її причину. Може бути якесь супутнє захворювання, скажімо, цукровий діабет. Тоді потрібно провести корекцію в лікуванні – і статеве життя людини покращиться. Деякі пацієнти навіть не підозрюють, що в них є порушення, хоча в них може бути діабет, порушено водний обмін, але вони скаржаться на зниження сексуальної енергії. Причини також можуть бути дисгормональні, запальні, психогенні. Наприклад, пацієнтові не вистачає чоловічого статевого гормону – тестостерону, тож у нього слабшає потенція. Такі порушення корегуються медикаментозно. Для цього є препарати як офіційно зареєстровані, так і біодобавки, а також препарати, спрямовані на те, аби їх лише продати заради бізнесу. Тому ми за цим стежимо і радимо людям дійсно дієві засоби, основані на доказовій медицині.

Із яких питань найчастіше до урологів звертаються закарпатці? Що найбільше їх непокоїть? Які хвороби переважають? Зараз у Інтернеті дуже багато реклами засобів для збільшення статевого органа. Чи справді все так просто? Чи це все – лише рекламний хід?

Дехто для того, щоб збільшити статевий орган, приймає ін’єкції ботоксу. Таке проводиться навіть в Ужгороді. Чи це безпечно?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 10 травня.

zakarpatpost.net