Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 10 травня

День на Закарпатті був багатим на події.

Під’їзди більшості старих будинків це сумне видовище.

Їх практично ніколи не ремонтує місцева влада, тому мешканцям доводиться спостерігати досить сумну картину. Однак все можна змінити – було б бажання. Історія людей, які самостійно відремонтували свій під’їзд, тому підтвердження!

Мешканці одного з під’їздів в спальному районі міста вирішили, що в силах зробити ремонт стін самостійно. Вони взяли прості інструменти, проявили фантазію, і перетворили свій під’їзд в шедевр! Кожен поверх прикрашений чудовими тематичними картинами, пише intermarium.

Такі барвисті малюнки піднімають настрій і роблять світ трішки яскравішим. Всім мешканцям цього під’їзду набагато приємніше йти на роботу і повертатися додому. А головне, всі ці ілюстрації зроблені з любов’ю до дому.

Мешканці будинку навіть прикрасили вхід під’їзду. Відразу розумієш, що всередині тебе чекає щось цікавеньке!

Сніжана БОЙКАС розповіла про дизайн фруктових садів, лугоші, штучні озера, водоспади та моду на малі декоративні городи

Чому  варто віддавати перевагу: традиційному городу, плодовому саду або декоративному, коли місця небагато…

Зараз входять в моду декоративні городи для тих, у кого мало місця: високі клумби, дерев’яні бруси складуються у 2-3 ряди, гарно обробляються і виходить як високі грядки. Вони засаджуються рослинами, мають гарний вигляд і їх легко обробляти. До них можна підвести крапельний полив. Там можна висадити полуницю, яку навіть полоти не треба. Для цього знизу встановлюється спеціальна плівка. Можна довкола зробити живу огорожу, обсадити гортензіями. Загалом ідей дуже багато.

А якщо сад чи город на нерівній поверхні, скажімо, на узгір’ї? У нас же багато гірських сіл у області…

З таким ландшафтом ми працювали у Хусті. Там була висока гора, а на ній – висаджено фруктовий сад. Там під огорожу ми висадили хвойні рослини. Також можна висіяти траву, довкола дерев зробити кільця з декоративних бордюрів, що відмежовуватиме їх від газонів  і довкола насипати кору. Можна для різноманіття квіти насадити, навіть на газоні. Коли весною ці квіти зацвітуть, вигляд неймовірний. Або висадити цибулькові квіти, шафрани, крокуси, які швидко відцвітають і потім можна косити газон.

Тож знизу дивитися на таку гору – одне задоволення.

Невелика стаття про можливі причини загибелі кімнатних рослин, куплених на ринку або в квітковому магазині.

Розглядаємо які дії продавця можуть викликати такі проблеми і як врятувати прив’ялі квіти, інформує Ukr.Media.

Можливо вам доводилося стикатися з ситуацією, коли ви купили або отримали в подарунок красиву квітку в горщику, пару тижнів насолоджувалися красою, а потім вона раптом гине, незважаючи на всі ваші старання і турботу. Ви задавалися питанням, що сталося – адже ви поливали квітку так, як сказав продавець в магазині, вона не була під прямими сонячними променями. Тим не менш, квітка поступово зів’яла і засохла.

Подивіться на корені!

Дуже часто квіти, куплені в магазині, не вирощувалися в продажному горщику спочатку. Іноді рослини просто пересаджують перед продажем з великих посадочних контейнерів в нові горщики, щоб отримати більш привабливий товарний вигляд. Фактично, до цього вони надходять до магазину зі стеблами, коренями або цибулинами, загорнутими у папір.

І ось тут може ховатися причина майбутніх проблем!

Яка альтернатива заробітчанству? Про це у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» ми говорили з директором департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА Денисом МАНОМ.

Як на Закарпатті щодо зеленого туризму?

Ця сфера, як на мене, почуває себе досить комфортно: законодавство сприяє діяльності без реєстрації підприємцем. Це свого роду само зайнятість. І це серйозна альтернатива заробітчанству. Спільно з відродженням народних промислів сільський туризм є гарною комплексною галуззю. В мережі відомо про понад 400 сільських садиб. У середньому можна помножити на 10-12 місць і ви отримаєте додаткову кількість у засобах розміщення. Це ті, які активні на ринку, бо мають свої сторінки на букінгу, свій веб-сайт тощо.

На Закарпатті років 4 тому був випадок, коли онкохворій дитині збирали гроші на операцію. Коли вже сума була майже повною, з картки викрали гроші. Батьки не тямили себе від горя. Чи реально потерпілим повернути втрачені кошти?

Про це у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» ми говорили з начальником відділу протидії кіберзлочинам у Закарпатській області Карпатського Управління Департаменту кіберполіції Національної поліції України Михайлом ТАНЧИНЦЕМ.

Коли ми говоримо, що констатуємо факт вчинення злочину між фізичними особами, то, скоріш за все, терміну по перерахунку немає. Злочинець стоїть біля банкомату, чекає, коли гроші надійдуть і одразу їх знімає. Якщо мова йде про відносини між юридичними особами, там є певний термін, коли можна транзакцію відмінити, заблокувати рахунок, щоб кошти не обготівковувалися. У нашій справі дуже багато нюансів. Щоразу вони є індивідуальними. Тому мені важко дати якусь рекомендацію. До мене на особистий прийом приходять люди і в 90 відсотках випадків чекають, що я поверну їм гроші. Але я не їхній банк. Моє завдання – знайти зловмисника, який якщо знаходиться в межах моєї компетенції, даю гарантію, що буде притягнутий до відповідальності, якщо ми зберемо певну кількість доказової бази, достатньої для того, аби людина отримала вирок. Для того, аби потерпілому було відшкодовано збитки, є такий механізм, як накладання арешту на кошти зловмисника. Проте в тих шахраїв, яких ми притягали до відповідальності, не було на що накладати арешт. А коли мова йде про 5-6 потерпілих, виходять немаленькі суми. Тому ми пояснюємо людям, що свою роботу зробимо якісно, однак повернення коштів – не наша компетенція.

Лікар-уролог та сексопатолог розповів про те, скільки чоловікам потрібно сексу, чи варто збільшувати статевий орган і чи шкідливо утримуватися від близькості

Чомусь про секс більш відверто говорять сучасні жінки, ніж чоловіки. Представники сильної статі часто соромляться озвучувати свої проблеми і скоріше йдуть говорити про них знахарю, ніж спеціалісту, від якого чекають чудодійного і миттєвого вирішення всіх інтимних неприємностей. У той же час деякі чоловіки просто цикляться на близькості….

Тож скільки сексу повинно бути в нашому житті? Чи шкідливо чоловікам утримуватися? Чи можна збільшити статевий орган за допомогою кремів, ботоксу та інших розрекламованих засобів? Чи варто вживати препарати для збудження протягом тривалого часу?

Про це та інше у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» під час наших «Недільних бесід»ми говорили з лікарем-урологом, андрологом та сексопатологом Олегом ЧЕРНИЧЕНКОМ.

zakarpatpost.net