Почався сезон пікніків. Експерт порахував вартість риби на грилі

Скумбрія на грилі обійдеться на 20% дорожче, ніж у квітні минулого року

Про це повідомляє голова Української Асоціації постачальників торговельних мереж України Олексій Дорошенко.

Що робила одружена закарпатка на проекті «Холостяк». Відверте інтерв’ю з Діаною

“Мене іноді запитували чому ми ніколи не рахували рибу на грилі, а лише тільки м’ясо? – пише він. –  Справа в тому, що я не їм рибу, тому завжди запитував себе: Як можна смажити рибу?🤔 Але сьогодні вперше порахуємо вартість відпочинку, коли посмажимо на грилі рибу.

Риба – продукт, який повинен бути присутнім у будь-якому збалансованому раціоні. Особливо це стосується скумбрії, яка хоч і досить жирна, але і вельми корисна. Вона багата білком і найважливішою для людини ненасиченою жирною кислотою Омега-3. Сьогодні експерти Асоціації постачальників торговельних мереж порахували, на скільки подорожчала за рік скумбрія на грилі за середньою ціною гіпермаркетів торговельних мереж Auchan, Fozzy, Metro і Novus.

Рецепт приготування скумбрії на грилі простий: до риби додається невелика кількість спецій та сок лимону. Беремо 3 свіжоморожені скумбрії загальною вагою 1кг, спеції для риби, сіль та один лимон вагою 120гр, чого вистачить для компанії з чотирьох людей.

Скумбрію розморожуємо, чистимо нутрощі й вимиваємо. Натираємо сіллю та сумішшю спецій. Вижимаємо з лимону сік і залишаємо маринуватися скумбрію на 30 хвилин. Потім викладаємо її на решітку розігрітого гриля та запікаємо до золотистого кольору, час від часу перевертаючи. Вона готова.🙂

А тепер порахуємо скільки нам коштувало це задоволення.
Скумбрія свіжоморожена, 1 кілограм. На квітень 2018 року її середня ціна становила 65,9грн, а на цей квітень – 80,7грн. Тобто за рік ціна виросла на 22%.

Лимон, 120гр. У 2018р коштував 4,5грн, а за рік – 4,4грн. Ціна впала на 2%.

Приправа, 20гр. Ціна не змінилась і вона коштує 3,8грн за 20гр.

Приготування скумбрії на грилі обійшлось нам у квітні 2019 року на 20% дорожче ніж минулоріч, а саме 88,9грн у цьому році проти 74,2грн у минулому.

zakarpatpost.net