Коли ужгородського монстра нарешті перенесуть з набережної

Цікаво, для чого було двічі організовувати голосування серед ужгородців, коли потворного монстра, встановленого 1 листопада минулого року на набережній Незалежності досі не демонтували.

Туристи одні хрестяться, інші насміхавються і тицяють пальцями, на страхіття стоїть і стоїть, ніби приросло до землі. 

Витвір Ігоря Гречаника, що виграв конкурс, організований Закарпатською ОДА, розлютив громадськість. Одразу після встановлення, ужгородці побачили, що пам’ятник не відповідає заявленому проекту.

На відкриття багато хто йшов, просто аби глянути на автора цієї багнюки. Чиновники при цьому поводились ганебно і просили журналістів не задавати Гречанику незручних запитань.

Сам скульптор журналісту газети “Неділя Закарпатські новини” заявив, що виробом вдоволений.

Багато хто з закарпатців просив одразу демонтувати монстра, змусити Гречаника переробити його, або перенести пам’ятник у інше місце. До речі, коштувало це диво фантазії київського автора цілих  2,3 млн гривень бюджетних коштів.

Тож у результаті було складено петицію, автором якої виступила Марина Сташина-Неймет із проханням змінити місце розташування «Свічі пам’яті». Сформульовано її було не зовсім логічно, але тим не менше, іншої не було і її одразу ж підтримали ужгородці, активно голосуючи за перенесення, яке завершилося дочасно.

Відтак Ужгородська міська рада відкрила інше обговорення, у якому запропонувала перенести монстра у 5 інших місць, хоча пунктів у голосуванні аж 6. У результаті було віирішено перенести страхіття на Кальварію.

Однак із того часу минуло більше двох місяців, а бронзове чудовисько досі на набережній.

Цікаво, коли нарешті потвора зникне подалі від люських очей???

 zakarpatpost.net