Від чого гинуть ужгородські їжаки

Найбільше тварин трагічно гинуть під час спалювання сухої трави. Із року в рік викоренити цю жахливу традицію не вдається.

Утім зараз, коли сезон підпалів закінчився і природа буяє на всю красу, здавалося б, із братами нашими меншими мало б бути все гаразд.

Та це не так. У лісах продовжують вбивати диких тварин, незважаючи на заборону полювання, а в містах чимало з них потрапляють під колеса автомобілів.

Цими днями журналіст газети “Неділя Закарпатські новини” став свідком сумної події.

На вулиці Кошицькій (район БАМу) хтось збив на автівці їжачка.

При цьому водій не зупинився, не забрав тіло вбитої тварини, не поховав, як потрібно, а поїхав далі.

На жаль, дивуватися з цього не варто.

Нерідко закарпатці навіть збитих ними ж людей так само залишають помирати на місці злочину, а самі втікають.

Штрафів же саме за збиття тварин в Україні немає. В нас взагалі немає такого поняття – ДТП як із твариною, так і з деревом… усе карається однаково – 340 грн, інших санкцій не передбачено.

А от у Європі вже давно все вирішили в правовому полі. В Італії, до прикладу, карають тих, хто збив на дорозі тварину і залишив її без допомоги. Там навіть працює так званий «зелений номер», зателефонувавши за яким, можна допомогти тваринам, що потрапили в біду. Загалом за вбиту тварину у багатьох країнах Європи штаф сягає 25 тисяч євро!

Здавалося б, у нас прийнято закон, який мав би захищати тварин. але все це тільки на словах. На справі ніхто нікого досі жодного разу не покарав.

Сумно… чи не так?

zakarpatpost.net