7 замість 5. Ужгородці обговорюють вартість проїзду в маршрутках, а перевізники кажуть, що ціна обгрунтована. ВІДЕО

Замість 5-ти – сім! В Ужгороді ініціювали чергове підняття вартості проїзду в маршрутках. Нагадаємо, востаннє ціни зростали лише в квітні минулого року.

А от умови не змінюються, переконані пасажири. Пасажири кажуть, що змиритися з такою ціною не готові, поки не з’явиться більше нового транспорту і мінімальний комфорт у тому, що є.

Перевізники ж пояснюють – тариф нерентабельний уже більше, ніж протягом останніх півроку. Прохання про підвищення вартості подавали тричі – починаючи з жовтня 2018-го. Їздити доводиться і у збиток. Підняття тарифу на дві гривні дозволить лише триматися на плаву.Через нерентабельність довелося закрити 6-тий і 4-тий маршрут. Тож ціну треба переглядати.

У рік громадським транспортом пасажири роблять 19 мільйонів «їздок».  Майже половина – пільговики. кількість останніх залежить від маршруту.

Та навіть якщо вартість проїзду зросте – перевізникам відшкодують ту суму, яку затвердили на засіданні, кажуть у міськраді. І додають – ініціатори здорожчання проїзду – самі перевізники. І поки це лише проект, чи підтримають його невідомо. А от вартість можливого зростання вираховували середню.

Проект рішення про підвищення вартості перевезень в Ужгороді міськвиконком розгляне не раніше, ніж через 20 днів. Якщо рішення підтримають, найімовірніше, уже з середини червня – їздитимемо дорожче. Зросте вартість і проїзду для школярів з трьох до 5-ти гривень.

Більше – у сюжеті каналу Сіріус.

zakarpatpost.net