Центр зайнятості допомагає закарпатській молоді обрати майбутню професію

Як молодій людині зрозуміти, хто вона і яке місце займе у суспільстві, як вчасно розпізнати свої таланти?

Кожен може знайти себе, але потрібна допомога дорослих: батьків, вчителів, досвідчених людей – фахівців своєї справи. Тож служба зайнятості всіляко намагається допомогти підліткам в обранні виду професійної діяльності, котрий найбільш повно відповідає кожній окремій особистості та вимогам сучасного ринку праці.

Професіографічна екскурсія, як одна із форм профорієнтаційної роботи, дає можливість учнівській молоді, яка навчається в випускних класах побачити внутрішній зміст професії, отримати інформацію із першоджерел, поспілкуватись як і з роботодавцями, так і з професіоналами своєї справи.

Саме з такою метою 14 травня фахівцями Берегівської міськрайонної філії Закарпатського обласного центру зайнятості проведено професіографічну екскурсію для учнів 10 та 11 класів Батівської загальноосвітньої школи на АТ Укрзалізниця «ВСП Ужгородської дирекції залізничних перевезень» станції Батєво, аби краще ознайомити молодь з регіональним ринком праці, актуальними вакансіями , інформувати щодо переваг роботи на залізничному транспорті, презентувати професії та посади, можливості кар’єрного зростання та самореалізації.

Відкрив захід начальник станції Олег Макара, який презентував залізничний транспорт як одну з найважливіших галузей, від якої суттєво залежить розвиток сучасної економіки країни, йде в ногу з часом, переживає модернізацію і технічне переоснащення, а отже потребує кваліфікованих фахівців.

Працівники станції охарактеризували посади, які потребуються на залізниці, велику увагу приділили навчальним закладам, що готують фахівців для потреб Укрзалізниці.

Учні ознайомлені із історією створення станції, правилами безпеки та поводження на залізниці, провели по ній екскурсію, переглянули тематичні слайди та відеоролики.

Для дітей фахівці відділу активної підтримки безробітних провели захоплюючий квест «Від професії до професії», який допоможе наблизитись до правильного, свідомого вибору фаху, тобто свого майбутнього.

Захід пройшов в активній, цікавій формі, учні з цікавістю слухали про можливість працевлаштування за даною професією та подякували за цікаву інформацію.

Начальник відділу активної підтримки безробітних Г.Такач

zakarpatpost.net

User comments