АНОНС. Вітчим знущався над матір’ю на очах у сина

Юрій знав, що буде робити, коли прийде міліція. Він не міг дивитися на вітчима, який вже не подавав жодних ознак життя. За мить перед його очима промайнули ті жахливі 13 років, які він провів із вітчимом. Страшні побої, знущання та приниження. А ще й приниження матері, яке пережити було найважче…

Обкладинка свіжого номера газети «ПОРАДИ»

Вітчим міг якусь чергову коханку привести навіть до себе додому. І при цьому при всіх обізвати матір шльондрою. Ні, він не пиячив – він був цілком тверезий, коли таке робив. Юрко дуже любив матір – як міг, оберігав її. Але як було її уберегти від такого тирана, який не давав їм зробити зайвого подиху в цій хаті? – пише популярна на Закарпатті газета «ПОРАДИ».

А тим часом вітчим із якоюсь дивною, незбагненною насолодою знущався над матір’ю на очах сина, а на її очах – над ним. Міг будь-якої миті виставити матір на мороз. І Юрко тоді тишком, крадькома від вітчима, викрадав теплі речі із будинку, щоб мати могла вдягнутися та піти ночувати у хлів. А міг і його запрягти у дуже важку роботу, тоді ніякі благання матері не допомагали. Причому  він ніколи і не давав на дитину матері жодної копійки.

Але ж вони жили в його хаті – тому ніби й самі були його власністю! Скільки разів мати поривалася кудись від цього нелюда втекти. Але й не мала куди тікати – у матері вдома було ще двоє дорослих сестер.

Одного разу мати все ж таки наважилася на втечу. Вона вичекала, коли вітчим пішов на гульки. Знала, що зазвичай це в нього триває тиждень. І тоді вона взяла тільки все найнеобхідніше – і вони поїхали до міста. Здавалося, шо цього разу їм таки поталанило і вони опинилися нарешті на волі. Мати вже встигла навіть влаштуватися на роботу вахтеркою – в одну із швейних майстерень міста. Вахтеркою – щоб вони мали бодай, де ночувати.

Але вітчим їх згодом вистежив. І якось приїхав до них – прямо на нічне чергування. Вовчий нюх у нього був справді! Він схопив матір за волосся і кинув її на підлогу. Сказав: якщо вона не повернеться, то переламає Юркові ноги. І тоді вона буде доглядати інваліда все життя. То хай вибирає, що для неї краще.

Мати йому одразу ж повірила, бо знала, що вітчим здатний і на таке. Дивні у нього були уявлення про любов. Дружину він вважав рабинею, яка повинна йому служити без жодного докору. Він не гаяв часу на якісь, як він сам казав, дурні розмови. Силоміць заштовхав Юрка в машину, тож мати мусила піти слідом. Іншого виходу в неї просто не було. Хтозна, чи допомогла би їй міліція.

Що ж відбувалося далі?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «ПОРАДИ».

Купуйте свіжий номер газети «ПОРАДИ» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 17 травня.

zakarpatpost.net

User comments