“Вітамінна бомба” для організму або ж золоті правила харчування від шеф-кухаря

Корисна та здорова їжа — це зовсім просто і неодмінно смачно, – такої думки дотримується Андрій Валовий — один із кращих шеф-кухарів України та засновник проекту PRO100HUB., пише fortpost.lviv.ua

У святковий період, мабуть, багато хто із нас не зміг встояти перед величезною кількістю пригощань, серед яких важка, жирна їжа, що у надмірній кількості не найкращим чином позначається на роботі організму та самопочутті.

Як дати своєму організму перепочити, а, також, як зробити щоденне меню простим, поживним, а головне смачним?

Андрій Валовий охоче поділився кількома простими підказками.

“Сезон ранніх овочів продовжує набирати обертів. Пропозиція ранньої продукції ринку зростає щоденно — тому, в першу чергу, я раджу сьогодні звернути увагу на найпростішу страву із усіх можливих — салати. Свіженька редиска, зелень, мікс салатів — усе це в поєднанні із таким вже тривіальним курячим яйцем, із заправкою з оливкової олії та краплиною олії авокадо стане справжньою “вітамінною бомбою” для вашого організму. Їжа обов’язково має бути і смачною, і мати поживну цінність для організму, а салати із ранніх овочів у цьому випадку — саме те, що потрібно”.

За словами Андрія, страви із овочів — це, фактично, безмежний простір для фантазії. Так, скажімо, елементарне поєднання міксу салатів, помідорів чері, полуниці та курячого філе (у тому вигляді, який вам особисто більше до смаку), заправлене оливковою олією чи цитрусовим соусом може стати чудовим варіантом ситного обіднього перекусу.

А “бутерброд” із чіабати, зеленого салату, помідорів, редиски та смаженого яйця прекрасно підійде для смачного сніданку. Експерименти також вітаються — наприклад, щоб додати своїй страві легкої пікантності, редиску можна карамелізувати — це зовсім просто і займе не більше кількох хвилин.

“Не варто забувати про добрі традиції української кухні — зелений борщ зі щавлем, а, також, чи куштували ви коли-небудь борщ із кропиви? Повірте — це надзвичайно смачно та корисно. У молодій кропиві міститься багато вітаміну С, до того ж, вона є гарним антиоксидантом, тобто, сприяє очищенню організму та розрідженню крові. Обов’язково, раджу спробувати!”, – додає Андрій.

zakarpatpost.net