Добрий приклад! У Гандеровиці на Мукачівщині люди самі відновили розбиту дорогу. ВІДЕО

Мешканці села Гандеровиця,  власними силами відновили розбиту дорогу – зібрали гроші, купили будматеріали і почали ремонт! І до місцевої, і до районної влади з проханням капремонту зверталися з 2003-го, та бачити відписки втомилися, повідомляє kanalsirius.tv

Два роки тому сюди навіть приїжджали фахівці Служби автомобільних доріг, але розчистили лише узбіччя.

Загалом, ремонту дорога на в’їзді Гандеровицю, де мешкає дві сотні людей, не бачила більше 30-ти років. Останні місяці, коли шлях розмили дощі, водії маршруток відмовлялись їхати у село, дістатися до пацієнтів не могли й швидкі.

Олександр Староста розповідає: місцеві шкодили на ямах автівки, декотрі взагалі не могли проїхати.

Гроші на подрібнений асфальт та щебінь збирали всім селом. Три десятки місцевих автовласників, скинулися по сотні гривень, хто міг – дав більше. Обійшлося латання ям у три з половиною тисячі гривень, враховуючи оренду трактора.

За лопати взялися три десятки чоловіків – працювали у кілька змін, замінюючи одне одного, і за півдня засипали глибокі ями й наскільки могли, вирівняли покриття за допомогою трактора.

Самотужки збираються ремонтувати ще кілька кілометрів проблемних доріг. Місцеві розуміють: таке відновлення – тимчасовий. І надовго його не вистачить. А грошей на капітальний – у селі нема. Тож дуже сподіваються, що їм таки допоможе район.

zakarpatpost.net