Киянин розводив закарпатських бабусь. Просив гроші «за звільнення сина, який скоїв смертельну аварію»

Прокуратурою Закарпатської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно 25-річного  киянина за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайства),  вчиненого повторно, за попередньою змовою групою осіб, у великому розмірі (ч.2, ч.3 ст. 190 КК України).

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Загалом, у цій схемі були задіяні декілька осіб. Особи інших, наразі, встановлюються у рамках виділених кримінальних проваджень.

Так, надвечір, 79-річній жінці додому зателефонував «онук», який повідомив, що він перебуває у лікарні, важко травмований після ДТП, батько – на операційному столі та є інші потерпілі, після чого передав телефон, так званому «правоохоронцю».

Цей шахрай запевнив жінку, що за 5000 дол США “вирішить питання” про не притягнення її сина до кримінальної відповідальності. Налякана пенсіонерка,  віддала всі заощадження, які мала вдома – 1170 дол США та 3 000 грн.

Майже за аналогічною схемою, злочинці виманили кошти у іншої 80-річної пенсіонерки, але в значно більших сумах. Так, спочатку вона віддала 5 000 дол «правоохоронцю», а через деякий час ще 5 500 доларів США, 4 000 євро, 6 000 гривень, але вже іншій особі, яка назвалась «адвокатом» сина і кошти були необхідні, начебто на відшкодування вартості автівки потерпілого в ДТП.

У обох випадках, гроші забирали “кур’єри”, а вже потім, дізнавшись, що їх діти в жодні пригоди не потрапляли, пенсіонерки звертались до правоохоронців.

Загалом, шахраї виманили у жінок суму еквівалентну понад 450 тис грн.

Підозрюваний затриманий та за клопотанням процесуального прокурора утримується в Закарпатській УВП №9.

Наразі, обвинувальний акт стосовно шахрая направлено до суду. За скоєне, йому загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.

Досудове розслідування у даному кримінальному провадженні  здійснювали слідчі ГУНП в Закарпатській області за процесуального керівництва прокуратури області.

zakarpatpost.net