У горах Закарпаття дівчина з Дніпра травмувала ногу, а поляку стало погано

Упродовж минулої доби 15 травня закарпатські гірські рятувальники двічі виїздили на аварійно-рятувальні роботи для надання допомоги травмованим у Карпатах туристам.

Так, перше повідомлення про те, що під час проходження туристичного маршруту в лісовому масиві в районі с. Чорна Тиса Рахівського району травмувала ногу та потребує допомоги 24-річна мешканка м. Дніпро, до рятувальників надійшло о 12:50. Про це повідомляє УДСНС в Закарпатській області.

Для проведення пошуково-рятувальних робіт було направлено працівників Ясінянського гірського пошуково-рятувального відділення. О 16:50 надзвичайники дісталися до місця перебування туристки, надали їй долікарську допомогу та транспортували до Ясінянської міської лікарні.

Вже о 16:50 чергове тривожне повідомлення надійшло від громадянина Польської Республіки 1976 р.н.. В іноземця під час проходження туристичним маршрутом в районі полонини Менчул, що на Рахівщині, різко погіршився стан здоров’я. Для проведення пошуково-рятувальних робіт також залучалися рятувальники Ясінянського гірського пошуково-рятувального відділення. О  20:30 рятувальники відшукали туриста та надали йому долікарську допомогу. Далі його транспортували до найближчого населеного пункту та передали до рук лікарів екстреної медичної допомоги для транспортування до Рахівської центральної лікарні.

zakarpatpost.net