Коли в Ужгороді з’являться клумби, милуватись якими будуть приїжджати туристи

Закарпаття – це природний рай. Тут розкішна рослинність і погодні умови сприяють тому, що в нас приживається багато навіть екзотичних дерев та квітів.

Теоретично ми мали б перевершити за квітковим різнобарв’ям навіть Голландію.

Утім дещо в нас таки недопрацьовується.

Зрушення, звісно є. У цьому році в Ужгороді було висаджено більше 20 тисяч тюльпанів і весною місто дійсно буяло красою.

Однак треба, аби милуватись до нас їхали не лише сакурами. Місце у серці туристів треба заслужити… Для цього їх треба здивувати, вразити таким, чого вони ще не бачили.

Для прикладу в Києві на Майдані Незалежності (де зараз перебуває журналіст газети “Неділя Закарпатські новини”) створюють справжні квіткові шедеври (на фото).

Там на клумбах із квітів роблять малюнки, створюють рослинні орнаменти і це має просто неперевершений вигляд. Квіти при цьому висаджені щільно, а між ними насипано білий гравій. Це і гарно і не надто затратно.

В Ужгороді такого немає. Наші клумби мають доволі вбогий вигляд. Зараз висадили нові квіти, вони гарні, але їх недостатньо.

А до роботи б можна долучити ландшафтних дизайнерів, які б підказали, як створити красу у місті.

Якби оголосили про подібну акцію, багато хто б долучився безкоштовно, адже клумби для дизайнера були б своєрідною рекламою.

А якщо навіть людина б працювала за певну плату, то  гроші в міській казні б знайшлися. Адже справа того варта.

Ужгород же – не маленький райцентр, а як-не-як – столиця Закарпаття!

zakarpatpost.net