АНОНС. Як ужгородський чорний Хотдог знайшов собі друга

Маленький хлопчик з великою душею відмовився від шкільних перекусів, тільки б ситим був його улюбленець

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Іноді люди мають чому повчитись у тварин. І не дарма собака вважається взірцем вірності, адже він справді відданий господарю до останнього подиху і ніколи не зрікається його, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

На жаль, цього не можна сказати про людей.

Дехто не просто викидає своїх чотирилапих друзів на вулицю, як непотріб, але й намагається позбавити їх життя.

Цю історію газеті «Неділя Закарпатські новини» розповіла ужгородка Світлана Томишин. Жінка стала свідком людської жорстокості і в той же час безмежної любові.

Хотдог був простим безпородним собакою. Середніх розмірів пес, величиною приблизно, як вівчарка, може трохи менший… лежав на зупинці і дивився на перехожих сумними очима. Щоразу, коли під’їжджала маршрутка, він піднімався і біг до автобуса у надії, що з нього вийде хтось дуже дорогий серцю. Чорний чотирилапий уважно спостерігав за кожним пасажиром, що виходив на зупинці, і переконавшись, що до нього ніхто не йде, ніхто не кличе, та й знайомих рис між людьми немає, знову, опустивши очі до землі, йшов лягати на холодну бруківку.

Дехто собаку підгодовував. Неподалік продають різні пиріжки та різний фастфуд, тож собаці теж перепадало. Не дарма кажуть, що світ не без добрих людей. Утім їжа не надто цікавила Хотдога. Йому більше за все хотілося повернутися в родину.

У кого він жив раніше і як опинився на зупинці – ніхто не знав. Скоріш за все, коли собака постарів, його вирішили позбутися, привезли або привели на місце неподалік багатоповерхівок і поїхали на одній із маршруток.

Саме через це він так віддано чекав господаря чи господиню саме тут.

Так провів чотирилапий близько двох місяців. Можна було помітити, що до нього завжди підходить один хлопчик із ранцем на спині. Школяр завжди чимось пригощав Хотдога, гладив його, обіймав і щось говорив йому. А потім, сумно прощаючись, ішов геть.

Світлану зацікавили як хлопчик, так і собака. Одного разу вона вирішила познайомитись із обома.

Виявилося, що Максим, як і жінка, вперше побачив чотирилапого на зупинці. Йому було 10 років, і він жив у будинку поруч. Хлопчик давно мріяв про кудлатого друга, але батьки завести домашнього улюбленця не дозволяли. Тож він подружився з Хотдогом. Саме так назвав собаку Максим.

Що відбувалося далі з собакою? Як на все реагував хлопчик? Як пес знайшов нову родину?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 17 травня.

zakarpatpost.net