АНОНС. Ужгородські озера: зона відпочинку чи зона небезпеки

Період пікніків уже триває, а от до сезону купань залишилися лічені дні. Щойно дозволить температура повітря, ужгородці вирушають на відпочинок до водойм на околицях міста, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

 

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

«Неділя» провела візуальну ревізію в протилежних частинах міста двох ужгородських озер, де полюбляють відпочивати люди, щоб подивитися, чи готові ці місця до літнього сезону. Отже, ми побували на Чорних озерах по вулиці Єньковській (бічна вулиця наприкінці Загорської) та ужгородському кар’єрі поблизу об’їзної дороги. Одразу зазначимо: обидва озера офіційно не є зонами відпочинку. Попри це ужгородці відпочивають тут роками.

Чорні озера смороду

Перше місце інспекції – так звані Чорні озера. Це кілька водойм різного розміру, що розташовані в західній частині Ужгорода. Мікрорайон, що розкинувся впритул до українсько-словацького кордону, нині активно розбудовують багатоповерхівками, котеджами, приватними обійстями.

Водойми тут утворилися після роботи глиняного кар’єру. Звідки така назва  – достеменно не відомо. Вірогідно, що від кольору плеса, поверхня води на вигляд дійсно темна. Найбільш відкрите для огляду та відоме те, що розташоване по вулиці Єньковській, – дике, необлаштоване, заросле очеретом. Тут часто можна побачити лебедів. Одного такого ми помітили й у травні. І все б нічого, та крім «дикості» озера тут занадто помітна присутність людини: вздовж берегів та найближчої території – купи сміття, не тільки побутового, а й будівельного. Серед мотлоху є меблі, іграшки, ковдри, одяг. Очевидно, що сміття сюди привезли спеціально.

А яка ситуація на Кар’єрі? А на Кірпічці?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 17 травня.

zakarpatpost.net