В Ужгородському Ботанічному саду є дерево-хатинка. ФОТО

Воно схоже на альтанку і під ним можна заховатися.

Дерево особливо цікавим є в дощ, бо кроною нагадує парасольку. Знаходиться воно одразу при вході в Ботанічний сад, під огорожею. Під ним завжди тінь, не росте трава, там влітку приємна прохолода, а взимку не відчувається мороз.

Загалом Ботанічний сад є дуже цікавим місцем із великою різноманітністю як карпатських, так і екзотичних рослин. Там росте й інжир, і гранат, і банани… й усі вони плодоносять.

Є ціла кактусова оранжерея, велика кількість рододендронів, які в цей період саме цвітуть і нагадують кольорові килими.

Щоправда, цей унікальний об’єкт у досить запущеному стані. Свого часу він постраждав від повені і з того часу хоч його і поновлюють, але до нормального вигляду так і не привели.

А він міг би на себе заробити. Сюди б можна влаштовувати платні екскурсії, рекламувати Ботанічний сад, зробити його популярним серед туристів.

Адже екопарки, яких у області вже досить багато, цілковито себе виправдали, а при цьому затрати на тварин більші, ніж на рослини.

Тож керівництву УжНУ варто подумати про те, аби зробити Ботанічний сад і гарним, і рентабельним, адже подібного дива природи у області більше немає… та й в Україні аналогічних об’єктів одиниці.

zakarpatpost.net