Погода у Закарпатті на сьогодні, 21 травня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде дощити.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +15, удень – +20.

Весь день буде хмарним. Без опадів.

У Хусті – +12 уночі і  +17 удень. З ранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. Вранці очікується сильний дощ, після обіду – дощ із грозою, ближче до вечора – дрібний дощ.

У Воловці – +10 уночі і  +13 удень. З ранку до самого вечора у Воловці небо буде вкрите хмарами. Вранішній дрібний дощ поступово перейде у дощ із грозою, який ввечері зміниться дощем.

У Сваляві – +11 уночі і  +16 удень. Протягом усього дня у Сваляві буде триматися хмарна погода. Вранці очікується дощ, після обіду – дощ із грозою, ближче до вечора – дрібний дощ.

У Тячеві – нічна температура становитиме – +12, денна – +17.

Протягом усього дня у Тячеві буде триматися хмарна погода. Увесь день йтиме сильний дощ, який до вечора повинен послабшати.

У Перечині – нічна температура становитиме – +15, денна – +20.

У Перечині протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Ввечері, можливо, пройде дощ із грозою.

У Великому Березному – вночі – +11, удень – +17.

У Великому Березному протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Удень розпочнеться дощ із грозою, проте він повинен закінчитися до приходу вечора.

У Берегові та Виноградові – вночі – +12, удень – +20.

Хмарна погода протримається увесь день. На зміну нічному дощу із грозами, прийде дощ, який удень почне стихати, а ближе до вечора закінчиться.

У Міжгір’ї – уночі  +10, вдень – +12. У Міжгір’ї протягом усього дня погода буде похмурою. Дощ йтиме весь час. Удень він посилиться, а до вечора послабшає.

У Рахові – уночі +8, вдень – +11. У Рахові протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. З ранку і до пізнього вечора йтиме сильний дощ.

День пам’яті апостола і євангеліста Івана Богослова. У народі святого називали Градобоєм і Пшеничником. Якщо у цей день буде дощ – грибів буде багато. Була у цей день традиція пекти пироги для пригощання мандрівників і бідних. У цей час лопаються бруньки у лісової шипшини. Починають цвісти ранні іриси.

Народні прикмети на 21 травня

  1. Дощовий день – до врожаю грибів.
  2. Черемуха зацвіла – пора сіяти пшеницю.
  3. Черемуха рясно цвіте – до дощового літа.
  4. Місяць в серпанку – до погіршення погоди.
  5. Вечірнє небо в червоний колір забарвлене – на гарну погоду. Якщо вранці небо червоне, буде дощ.
  6. Хмари в одну купу зібралися – до негоди.
  7. Хмари вгору пливуть – до ясного дня.
  8. Побачити веселку вранці – до дощу, ввечері – до погожого дня. Побачити три веселки – до вітру.
  9. Сон з 20 на 21 травня виповниться в точності, але розповідати про нього нікому не можна. А ось сновидіння, побачене вдень 21 травня, пусте.

zakarpatpost.net