Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 21 травня

День на Закарпатті був багатим на події.

Служба безпеки України оголосила в розшук керівника компанії “Ужгородський турбогаз”, колишнього депутата Закарпатської обласної ради Михайла Качура.

Інформацію про розшук опубліковано на сайті Міністерства внутрішніх справ, передають Українські Новини.

Зазначено, що екс-депутату оголошено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великому розмірі), ч. 3 ст. 212 (ухиляння від сплати податків в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу.

Запобіжний захід Качура не обирався.

Він зник із поля зору правоохоронців 21 лютого.

 

Майже як у американських бойовиках. В Ужгороді, в самому центрі міста, на вулиці Фединця відбувалося ціле шоу, яке розіграв громадянин Грузії разом зі спільниками, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Вони наклали оком на автомобіль у центрі міста і вирішили пограбувати його власницю.

Подія сталася більше року тому, однак вирок у справі суд виніс лише нещодавно.

Було близько 14 години. Троє осіб на чорному «Ауді A4» припаркувалися неподалік «Мітцубісі», за кермом якого перебувала Галина (з етичних міркувань імена в матеріалі замінено). Тим часом  Гіві, аби відвернути її увагу, підійшов до водійської дверки і жестами почав показувати на ліве колесо, нібито воно спустило. За задумом жінка мала вийти з машини, а інший злодій тим часом повинен був поцупити її речі. Закарпатка справді повірила незнайомцю і вийшла з автівки. Тим часом інший смаглявий чоловік відкрив собі пасажирські передні двері і поцупив сумочку.

Азіровщина якась твориться у рідному Ужгороді

Чудовий весняний день. Феєричний настрій, рідне місто, дорогі серцю люди, феєричний настрій, бажання показати всім і зануритися самому в те, що любиш, чим дорожиш – у атмосферу вишуканого і унікального прикордонного центру європейської цивілізації та безмежної толерантності, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Саме у такий теплий весняний день у Боздоському парку проходив чудовий фестиваль «Сонячний напій». Принаймні, хочеться його так сприймати. Взагалі, усе, що відбувається в Ужгороді – чудове апріорі. Не тому, що я так захоплююся всім без розбору, не тому, що будь-яка акція  проходить аж на такому високому рівні, а просто тому, що я патріот міста, краю, Срібної землі. І мені приємно, що у моєму рідному місті щось таки відбувається. Частіше, правда, тут відбувається щось скандальне, як ото захмарні зарплати чиновників, стрілянина і підпали автомобілів тощо. Але і масові культурні заходи зрідка спонукають вийти з інтернету, на якийсь проміжок часу покинути житло в соціальних мережах та зануритися у натовп красивих людей, які прагнуть сонця і видовищ. Бо хліб у всіх уже є.

Зараз знайти роботу на Закарпатті можна, навіть не виїжджаючи за кордон. Пропозицій від роботодавців багато. Звичайно, попитом користуються не всі спеціальності, найбільше шукають фахівців робітничих професій.

За даними закарпатської газети «Робота та навчання», у  найбільше вакансій є для швачок, також  пропонують роботу для  електриків, заготівельників, операторів виробництва, продавців, будівельників, кухарів, офіціантів, адміністраторів готелів та туристичних комплексів.

Крім того, є вакансії для тих, хто бажає зайнятися  веденням домашнього господарства та догляду за будинком, а також нянь, людей, які можуть доглянути за старенькими.

Як розповіли у закарпатській газеті «Робота та навчання», пропонують роботу і для студентів.

Шукають ужгородські підприємці і підсобних робітників, комплектувальників, продавців у газетні кіоски, комірників, вантажників, кредитних експертів, операторів комп’ютерного набору.

На Закарпатті прокуратура викрила доцента одного з вищих навчальних закладів області при отриманні 4500 грн неправомірної вигоди

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Вчора мережу облетіло повідомлення про затримання доцента юридичного факультету УжНУ, про що писав zakarpatpost.net.

Процесуальними прокурорами прокуратури Закарпатської області спільно із відділом боротьби з корупцією та організованою злочинністю управління СБ України в Закарпатській області викрито доцента юридичного факультету одного з вищих навчальних закладів області під час отримання 4500 грн неправомірної вигоди.

Встановлено, що затриманий організував незаконну схему отримання неправомірних вигод від зацікавлених студентів за успішне складання і перескладання іспитів чи заліків.

У Синевирі ведмедям полікували зуби.

Першою на прийом до лікаря потрапила ведмедиця, яку привезли на Міжгірщину взимку зі звіринця в Покровську. Через неправильний догляд та жахливі умови утримання, щелепи та зуби були зламані, що завдавало постійного болю. Тому лікарі вирішили видалити ікла. Стоматолог розповідає: ведмедям вони потрібні для полювання в диких умовах, а оскільки у центрі реабілітації клишоногих постійно годують, – потреби у цих зубах нема, пивідомляє телеканал Сіріус.

Підготовка починається з анестезії, яку проводять у вольєрі. Потім ведмедицю переносять на стіл.

Спочатку встановлюють крапельницю, беруть необхідні аналізи і проводять загальне обстеження організму. Під час операції ведмедицю постійно поливають холодною водою, щоб не допустити підвищення температури.

З підготовкою та проведенням анестезії,  операція з видалення 4-х зубів триває 2 години. Увесь час лікарі постійно контролювали загальний стан ведмедиці: стежили за пульсом та диханням. А ще провели необхідні заміри та перевірили раніше вживлений чіп.

Газета “Неділя Закарпатські новини” та сайт zakarpatpost.net продовжують стежити за життям ужгородських лебедів.

Наразі історія кохання пернатих має продовження.

Усе почалося на Кірпічці. Торік Лебідка Мама та Лебідь Тато вивели перший виводок – 4 пташенят.

Потім доля більшості склалася трагічно.

Загинула мама сімейства, двоє з пташенят, а батько знайшов собі іншу – лебідку Гагу, яка прилетіла з Угорщини.

Новостворена пара перебралася спочатку на Уж, а потім на озера. З метою безпеки малюків поки що не вказуємо місце, де вони живуть.

Тим більше, що зараз щаслива родина має поповнення – шестеро лебедят.

Відео оприлюднила на своїй сторінці вже добре знана на Закарпатті зоозахисниця Mushak Alla.

Вона й повідомила про приємну новину.

На Закарпатті підтопило вулиці та випав град, розміром, як куряче яйце.

Учора синоптики попереджали про погіршення погодних умов на Закарпатті.

Уже другий день на території всієї області дощить, а вчора на більшій частині були грози.

Рахівщина, що традиційно є найхолоднішою, стала жертвою граду, що насунувся з боку Румунії.

Фото опублікували працівники Закарпатського гідромецентру. Знято велетенський град у селі Луги Рахівського району.

Нині, за прогнозами синоптиків, також дощитиме. Очікується підняття рівня води у річках Уж та Тиса.

Мешканці Тячіщини скаржаться, що умови перебування пацієнтів у лікарні жахливі.

Відповідний допис опублікував у соцмережі Йосип Шахайда

“Доброго вечора, прошу звернути увагу, і прийняти міри персонал і завідуючого Тячівської лікарні віділ реанімації та інтенсивної терапії. Вот такі пітомці живуть в інфузоматі. У відділенні де люди в тяжкому стані і слабким імунітетом… це просто не припустимо”, – написав він.

У коментарях до запису зазначено, що жахи творяться не лише у реанімації, але і в інших відділеннях медичної установи.

zakarpatpost.net