Як сліпому 25-річному Кузі та його подрузі у Синевирі зуби лікували 7 лікарів. ВІДЕО

Першою на прийом до лікаря потрапила ведмедиця, яку привезли на Міжгірщину взимку зі звіринця в Покровську. Через неправильний догляд та жахливі умови утримання, щелепи та зуби були зламані, що завдавало постійного болю. Тому лікарі вирішили видалити ікла. Стоматолог розповідає: ведмедям вони потрібні для полювання в диких умовах, а оскільки у центрі реабілітації клишоногих постійно годують, – потреби у цих зубах нема, пивідомляє телеканал Сіріус.

Підготовка починається з анестезії, яку проводять у вольєрі. Потім ведмедицю переносять на стіл.

Спочатку встановлюють крапельницю, беруть необхідні аналізи і проводять загальне обстеження організму. Під час операції ведмедицю постійно поливають холодною водою, щоб не допустити підвищення температури.

З підготовкою та проведенням анестезії,  операція з видалення 4-х зубів триває 2 години. Увесь час лікарі постійно контролювали загальний стан ведмедиці: стежили за пульсом та диханням. А ще провели необхідні заміри та перевірили раніше вживлений чіп.

Після реабілітації ведмедицю випустять у великий вольєр до інших клишоногих. Відповідно до результатів аналізів, їй відкоригують подальше лікування та харчування.

Ще одним пацієнтом ветеринарів став сліпий 25-річний Кузя. Йому як і ведмедиці з Покровська лікували зуби. Раніше виступав у цирку  і знімався у кіно. Коли постарів і став непотрібним, його закрили у темному приміщенні та майже не годували. У центрі реабілітації Кузя живе 4 роки.

Огляди ведмедів проводять постійно, обов’язкові також обстеження для новоприбулих. Наразі в центрі живе 30 тварин, 5-х з них привезли взимку зі звіринця в Покровську. Усі вони досі перебувають у карантинній зоні. Імен поки не мають, а подальшу долю цих тварин вирішить суд.

Під час цього візиту ветеринари перевірили наявність чіпів та разом з місцевими фахівцями склали подальший план лікування та реабілітації тварин. Такі спільні огляди, кажуть працівники центру реабілітації, дуже корисні для них – адже це нові знання та обмін досвідом.

zakarpatpost.net