Чоловік 20 метрів повз по льоду, щоб врятувати величезного пса-кавказця

Бідолаху, назвали Сержем на честь рятівника. Його відігріли на одному з підприємств і сподіваються знайти йому господарів.

Несамовите собаче завивання вранці почув охоронець нікопольського річкового порту, який обходив територію. Озирнувся – метрах в двадцяти від берега у крижаній воді борсався великий собака. Пес-кавказець тонув, і одній людині його було не витягнути. Охоронець кинувся за підмогою на сусіднє підприємство – і компанія «народних рятувальників» з багром, мотузкою, рятівним колом і дерев’яними сходами побігла до берега, пише kp.ua.

– Витягнути тварину зважився наш сторож Сергій Бушів, – розповів інженер Олег Омелянчук. – Ми його обв’язали мотузкою, поклали на лід драбину. По ній сторож на животі поповз до собаки. Наблизившись, акуратно зачепив багром, щоб не поранити, і підтягнув ближче. Пес пірнав у воду, потім спливав, його сили закінчувалися.

Витягнувши кавказця на лід, чоловіки поклали його на сходи і ще метрів сто волокли до берега. На всю рятувальну операцію пішло приблизно 40-50 хвилин. Бідолаху занесли в кабінет, обтерли, закутали пледом, включили обігрівач, послали «гінця» за ветлікарем.

– Мокрий собака важив десь 80-90 кг, довелося попітніти, – згадує Олег. – У моїй практиці таке вперше. Лебедів рятували, людей, а ось собак – вперше.

Пса назвали Серж на честь охоронця, який його врятував. Кавказець потроху оговтується після сильного стресу, вже встав на лапи. Їсти поки відмовляється, хоча миска з кашею у нього завелася.

– Характер почав показувати, гарчати на нас. От не знаємо, куди дівати, – посміхається інженер. – Собака доглянутий, красивий. Може, господарі знайдуться, старі або нові…

zakarpatpost.net