Закарпатець вирішив відлупцювати свого шовгора пилою та молотком

Родичі та сусіди побилися через курник 

До чого лише не вдаються закарпатці. Хтось для розбірок застосовує ножі, хтось – стільці, хтось – сокиру, а комусь підходить навіть молоток та пила, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Саме за допомогою таких інструментів з’ясовував стосунки з сусідом мешканець Виноградівського району. Подія сталася торік, але вирок у справі було винесено лише нещодавно.

Того дня між Петром (з етичних міркувань імена замінено) та Миколою почався конфлікт через межу. Сусіди зустрілися близько 14 години. Неприязні стосунки між ними були вже давно, тож достатньо було малої іскри, аби між ними полум’я ворожнечі розгорілося з новою силою.

Тож після словесної перепалки Петро вчепився односельцеві  руками за одяг та нагнув його вперед.  Після цього схопив із землі  у одну руку залізну ручну пилку, а в іншу –  руку залізний молоток, та вдарив Миколу спочатку  по голові молотком, а потім пилою по руці в ділянці кисті.

Із травмами чоловік звернувся за медичною допомогою та до правоохоронців.

Петрові за такі «дебати» довелося постати перед судом. Свою провину чоловік визнав і пояснив, що сутичка виникла через балку на курник.

«Я ремонтував курник, – розповів він. –  У цей час до мене підійшов Микола  і почав кричати. Він вимагав повернути балку, яку я розпиляв. Між ними виникла словесна суперечка, яка згодом переросла в штовханину. Тоді я кілька разів вдарив його. Проте бив мене і він».

Також чоловік стверджував, що удари наносив тільки рукою, а не молотком або пилкою, бо вони в цей час лежали на землі і він їх не чіпав. Крім того, додав, що Микола є його шовгором, тобто рідним братом його дружини, однак між ними напружені стосунки через  розподіл спадщини.

«Він сам мене провокував, погрожував і штовхав. Я тільки захищався», – наполягав Петро.

У Миколи ж була своя версія подій.

«Прийшовши додому, я почув звук пиляння деревини і припустив, що сусід викрав матеріал і використовує для власних потреб. Вийшов подивитись. Побачив Петра. Підійшовши до нього, попросив повернути дерев’яну балку і хотів її забрати. Однак він схопив мене за одяг, схилив та наніс декілька ударів руками ззаду. Я вирвався і тоді родич взяв у руки молоток та пилку і наніс один удар молотком в голову, а другий пилкою – по руці», – пояснював він.

Марія – дружина Петра та сестра Миколи повідомила, що брата не було вдома – протягом двох тижнів, а коли повернувся, розгорілися пристрасті між ним та Петром.

«Того дня чоловік ремонтував курник. Я була у будинку. Раптом почула крик брата: «Віддай – моє». Відразу на подвір’я я не вибігла, однак коли вийшла на вулицю, побачила, як Петро та Микола тримають за одяг один одного. Мені довелося їх розривати.  і Хто кого бив, не бачила», – запевняла жінка.

Також вона підтвердила, що брат із чоловіком конфліктують давно.

Суд визнав Петра винним у побитті Миколи та нанесенні йому легких тілесних ушкоджень і присудив 850 гривень штрафу та 5 тисяч гривень стягнув на користь Миколи як компенсацію за моральну шкоду.

Іван ДУХНОВИЧ, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net