Коли закарпатських чиновників замінять боти

Сьогодні журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» взяв участь у роботі 11 iForum’у, що пройшов у столичному Міжнародному виставковому центрі.

Одним зі спікерів події став Президент України Володимир Зеленський.

“Добрий вечір! Ой, добрий день! – одразу почав він кепкувати. – Я в шоці, скільки вас … І скільки у вас телефонів … До мене вже виступив Михайло Федоров … З’їв наш хліб … iForum, у всіх якісні мобілки … це найдорожчі фотоапарати, як я кажу. тут приємніше, ніж на Банковій … я там три дні, а тут – живі люди … Прошу вибачення за рамки (охорона Президента перевіряла особисті речі людей, утворилися величезні черги – ред.) , які з’явилися на вході. Серед вас є людина, яка точно придумає альтернативу їм. я даю слово, що я як Президент буду першим замовником цього стартапу “.

Він говорив у притаманному йому жартівливому стилі, називав людей “чуваками”.

“Є такий товариш Гуттенберг. Я б його назвав зарослим Стівом Джобсом. Що він зробив? Створив Видавничий прес. Тоді чувак порвав епоху. Красень. Але сьогодні ми живемо в світі, коли такі відкриття, що розривають світ, народжуються по кілька разів протягом року . Массачусетський технологічний університет презентував технологію діагностики раку грудей. За кілька років до появи захворювання. Зверніть увагу, будь-що вкладається світ – в превентивну медицину. у що вкладаємося ми? Діджіталізація, різні розумні фрази … ми вкладаємося в мед іціну і лікування хворих. А чуваки і дівчата, вибачте за такі слова, в превентивну медицину. І в цьому є розрив “, – підкреслив Володимир Зеленський.

Та найцікавіше, що Президент запропонував чимновників замінити ботами.

“Нам складно говорити, що буде в майбутньому, не маючи справжнього. Наведу приклад із сьогодення. Великобританія. Зовсім недавно вона прожила тиждень без вугілля… вперше з 1882 року. Що вони роблять? Показують, що весь світ йде від вугілля. Що робимо ми? у них – “Роттердам мінус”, у нас – “Роттердам плюс”… Ви мене вибачте, звичайно, але в цьому світі (при цьому під час його виступу на екрані показали слайд із крокуючим роботом Boston Dynamics)… А ось ці чиновники (на моніторі почали транслювати політиків, зокрема – Олега Ляшка з відкритим ротом)… Ми стоїмо перед серйозними викликами “, – зазначив Зеленський.

За його словами, Україні потрібно змінюватись і на заміну теперішній бюрократичній системі повинні прийти новітні техноліогії, які можеть працювати ефективніше.

Отже, чи замінять ботами закарпатських чиновників? Побачимо…

 zakarpatpost.net