Яке місце на Закарпатті найбільше люблять туристи

Про це у прес-центрі «Неділя Закарпатські новини» ми говорили з директором департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА Денисом МАНОМ.

Чи можете сказати, який об’єкт у області є найвідвідуванішим? Може, відгуки якісь залишають…

От прямо най-най – це складно. Синевир, Говерла, замок в Ужгороді, місто Ужгород в період цвітіння сакур, центр Європи в Діловому, Колочава, Невицький замок чи той же Мукачівський – напевно серед цього ряду є найбільш відвідуваний. Але їм у спину починають дихати гастрономічні родзинки.

Що найбільше цікавить туристів на Закарпатті? Бограч, скажімо, варять і в Києві, природа є непогана в тій же столиці, навіть альтанки на Трухановому острові кращі і їх більше, ніж у нас по всій області, вина є у вільному доступі абиде… Так чим же ми їх повинні зачарувати?

Їсти бограч в Києві чи Львові це смішно, альтанки не факт що кращі, це певно суб’єктивне спостереження, а вино – це напій, який може бути і французьким, і одеським, і закарпатським, аби в гарній компанії. Але традиційно ми пишаємося нашим колоритом: культура, традиції, побут, мультикультурність підкупити і вивезти в інший регіон неможливо. Турист їде за емоцією. Її ми і продаємо.

zakarpatpost.net