Закарпатець-інвалід, усього з двома пальцями на руці, так побив дружину, що зламав їй ребра

А жінка на суді просила помилувати чоловіка-тирана

Домашньої тиранії на Закарпатті дуже багато. Далеко не завжди жінки заявляють про побиття, бо бояться, що скажуть інші, а якщо і викликають право-охоронців, то на суді часто просять помилувати свого кривдника, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Зрозуміти таку поведінку важко, адже вони самі мають бути зацікавлені в тому, аби ката було належним чином притягнуто до відповідальності, тож про яке помилування може йти мова?

Виходить, що жінки самі себе не поважають, от через це й стають жертвами в руках фізично сильніших від себе благовірних.

Подібний інцидент трапився торік у Вишкові Хустського району.

У родині Олени та Степана виник конфлікт. Скоріш за все, не перший і не останній. Сварилося подружжя в кімнаті будинку. Раптом чоловік схопив дружину однією рукою за волосся, іншою за горло, нагнув її до колін та зовнішнім ребром правої руки, оскільки є інвалідом 3 групи (відсутні три пальці правої руки), вдарив три рази по ребрах.

Оскільки у жінки були зламані ребра, довелося звернутись до медиків, а відтак про подію стало відомо правоохоронцям.

За ганебний вчинок чоловікові довелося постати перед судом.

Він підтвердив, що під час конфлікту вдарив жінку. Про все, як було в той день, розповіла і Олена, але чомусь просила суд помилувати її благовірного.

Чим пояснити її дії – зрозуміти важко, чому вона не просила про розлучення, чому не пішла від свого ката? Чому замість того, щоб благати суддів застосувати до чоловіка заходи виправного характеру, навпаки, клопотала про те, аби йому все зійшло з рук?

Тож і логічно, що суд призначив Степанові всього один рік умовного покарання. Не виключено, що в родині після цього подібних ексцесів ніколи не буде.

Оксана ПРИЙМАК, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net