Поки їхала додому, кілька разів втрачала свідомість. Собаки врятували життя хазяйці

48-річна Піта Оутс з Ланкаширу (Британія) під час пробіжки у гірській місцевості впала зі схилу, зламавши собі ногу. Мобільного телефону у неї при собі не виявилось, адже, ідучи на пробіжку, вона залишила його у фургоні.

На щастя, разом із нею були її віддані собаки –  Бадді і Мерлін породи блакитний коллі. Один залишився з нею у той час, як інший кинувуся шукати допомогу.

Він знайшов чоловіка, який вигулював свого пса у цій місцевості, та привів його до місця, де знаходилася поранена пані Оутс. Незнайомець одразу ж викликав службу екстреної допомоги.

Піта каже: «Вони працювали як команда. Бадді ні на крок від мене не відходив, а Мерлін шукав допомогу. Я б померла, без сумніву, я б не протрималася ніч».

Поки їхала допомога, пані Оутс декілька разів втрачала свідомість і у неї почалося переохолодження. Був сильний вітер, а її від болю постійно кидало в піт.

Піта зламала стегнову кістку на лівій нозі і розірвала зв’язки під час падіння. Вона не могла встати, тож намагалася повзти.

«Кожного разу, коли моя нога торкалася землі, я відчувала дикий спалах болю, тому я привязала її до тіла за допомогою собачого поводка», – розповідає жінка.

За півтори години їй вдалося сповзти з пагорба. На той час уже повністю стемніло.

«Мерлін бігав по окрузі, гавкаючи, і привів людину, яка по поведінці собаки зрозуміла, щор хтось потрапив у біду», – каже пані Оутс.

Зрештою на допомогу жінці прибули парамедики та гірські рятувальники. Вона провела вісім днів у лікарні і повернулася додому із титановою пластиною у нозі.

zakarpatpost.net