У скільки закарпатцям обійдеться літній відпочинок на морі в Україні. Куди поїхати

Наближається сезон відпусток, і багато хто влітку планує поїхати на море. Тож де найкраще відпочити, як отримати при цьому лише позитивні враження та ще й вкластися в суму, яку планується витратити на поїздку? Саме це і з’ясовувала газета «Неділя Закарпатські новини».

Продовження.

Україна

Однак не у всіх є бажання і можливість їхати за кордон. У такому разі можна чудово провести час і в Україні. У нас є два моря – Чорне та Азовське – і багато баз відпочинку.

Ціни на червень-серпень на курортах дуже різні. Розглянемо спочатку бюджетний варіант, найдешевший відпочинок. Утім умови проживання там найкращими назвати не можна, часто мова йде про спільну кухню, спільну душову, кімнати з багатьма ліжками в номері. Отже:

Миколаївська область

Готелі-пансіонати  – від 350 гривень на добу з людини,

Бази відпочинку – від 180 гривень на добу з людини,

Приватний сектор – від 100 гривень на добу з людини.

Херсонська область 

Готелі-пансіонати – від 375 до 220 гривень на добу з людини,

Бази відпочинку – від 250 до 200 гривень на добу з людини,

Приватний сектор – від 120 до 80 гривень на добу з людини.

Одеська область 

Готелі-пансіонати – від 300 від 900 гривень на добу з людини,

Бази відпочинку – від 450 до 200 гривень на добу з людини,

Приватний сектор – від 150 до 80 гривень на добу з людини.

Однак багато хто їде за кордон саме через те, що хочеться кращих умов відпочинку.

У такому разі можна підібрати гарні готелі недалеко від моря і в нас. Але ціни будуть набагато вищі.

Наприклад, влітку в залежності від місяця, на базі «Меркурій» у Приморському номер коштує 1200 гривень з людини. У пансіонаті «Совіньон» в Одесі проживання в готелі коштує від 1900 гривень за добу, можна замовити також екобудиночок, що коштує 3650 гривень на добу. Харчування в ціну не включено. Однак умови там дуже гарні. У готелі «Сан Маріно» біля Коблева ціни від 1100 до 2950 гривень за добу.  Утім він розміщений за 100 метрів від моря і там дуже добре розвинена розважальна та спортивна інфраструктура, є басейн. На базі відпочинку «Зірочка», що на Одещині, ціни стартують від 750 гривень за тримісний стандарт і 1300 коштує двомісний «люкс». Поруч є озеро, для дітей – надувні басейни, для любителів пікніків – альтанки та мангали.

Приблизно такими є ціни на більш пристойний відпочинок в межах України. Все одно вони нижчі  за європейські і умови в багатьох готелях дуже хороші. Крім того, варто враховувати й той факт, що в багатьох готелях у ціну включено тільки сніданок, за кордоном також. Тож у нас за 150-200 гривень можна пообідати, а за кордоном комплексний обід із двох страв коштуватиме у 3-4 рази дорожче.

Далі буде…

zakarpatpost.net