Двоє боронявських силачів виламали 15 сакур. Шукали вандалів усім Хустом… і знайшли. ФОТО. ВІДЕО

Випадок трапився в Хусті на вулиці Івана Франка.

24 травня двоє молодиків із села Бороняво – два брати Клованичі (таке прізвище озвучують коментатори в соцмережі) йдучи вулицею, вирішили використати силу не за призначенням і поламали молоді дерева.

Запис із камер спостереження небайжужі хустяни оприлюднили у Фейсбуці. І це дало свої результати. Винних невдовзі знайшли правоохоронці.

Ось, що написав Igor Dozortsev:

“Цей ПРИДУРОК з сел.Боронява ламав сакури по вул.Франка у Хусті!Окрему подяку хочу висловити працівникам хустського карного розшуку Подгорняк М.М. Антал В.В. Вавричин Д.С. за оперативну роботу. Дана особа визнала вину повністю!”

Зараз хустяни активно обговорюють випадок і вирішують, як же покарати злочинців. Звичайно, вирок виноситиме суд, але мешкаці Хуста теж раді б докласти свої зусилля, аби провчити вандала.

За кожну зламану сакуру посадити 10 і штраф, і дати роботу, щоб всі доглядав???

Нехай купить сакури, посадить їх і на виправні роботи

Тепер хотілося б побачити рішення судді в цій адмін. справі.  Ав разі відшкодування і громадських робіт, побачити фото відео самої роботи саджання нових деревцят. Було б логічно і показово-повчально.

Так пишуть коментатори.

А ось що повідомила Хустська поліція:

“24 травня 2019 року до Хустського відділу поліції надійшло звернення від представника Хустської міської ради, про те, що 23 травня в м.Хуст по вул.І.Франка невідомі особи пошкодили п’ятнадцять дерев породи «Сакура», – йдеться у повідомленні. –  Вжитими оперативно-розшуковими заходами працівниками Хустського відділу поліції по гарячих слідах встановлено одну особу, яка пошкодила дані дерева. Даним громадянином виявився 33-річний мешканець одного з сіл Хустського району. Даного громадянина запрошено для дачі пояснень з даного приводу до Хустського відділу поліції, де він зізнався в скоєному та надав дані іншого громадянина місцезнаходження якого встановлюється. За фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України (Хуліганство)”.

У всякому разі Ужгороду варто повчитись від маленького Хуста, як вболівати за долю рідного міста. Адже скільки дерев поламано в обласному центрі, скільки разів нівечили знак “Я люблю Ужгород”, а винних так ніхто й не знайшов!

zakarpatpost.net

Publiée par Яр Ко sur Jeudi 23 mai 2019

Publiée par Яр Ко sur Jeudi 23 mai 2019