Лікарі видалили у жінки з ока чотирьох бджіл, які там оселилися

Медики були приголомшені, коли до них на прийом прийшла молода жінка. Вона поскаржилась на набряк очей, і з жахом дізналася від лікарів, що причиною її незручностей стали бджоли, які оселилися в оці і харчувалися її сльозами.

Всіх чотирьох комах було вилучено живими зі сльозового протоку 29-річної жінки після того, як медики в лікарні університету Фуй-Йін у Тайвані помітили крихітні комашині ніжки.

Виступаючи на прес-конференції, головний лікар офтальмологічного відділення, доктор Хун-Чітін, сказав: «Я побачив те, що нагадало мені ноги комах, тому я, озброївшись мікроскопом, повільно витягнув їх одну за одною, намагаючись не пошкодити їх тільця».

Пацієнтка пані Хі вважає, що бджоли потрапили їй в око, коли вона рвала бур’яни на могилі свого родича.

Вона подумала, що їй в око потрапила земля і намагалася вимити її водою, але пізніше того ж вечора вона відчула гострий біль під повікою.

Зір жінці врятувало те, що вона не терла очі.

Маленькі бджоли відомі як галіктиди зустрічаються по всьому світу. В основному вони гніздяться біля могил і в занепалих деревах. Їх розмір варіюється від 5 до 15 мм. Їх дуже приваблює запах людського поту, тому вони часто можуть потрапити під одяг або у волосся. Випадок потрапляння їх до ока зафіксовано вперше.

zakarpatpost.net